• Në kuadër të stërvitjes shumëkombëshe Defender Evrope 21, në Shqipëri janë zhvilluar një numër aktivitetesh me pjesëmarrjen e autoriteteve më të larta të vendit dhe komandave ushtarake Amerikane në Evropë. Në Portin e Durrësit u zhvillua Dita e Vizitorëve të Shquar, e cila starton edhe stërvitjen ushtarake më të madhe shumëkombëshe në historinë e Forcave të Armatosura “Defender Europe-21”.

    Trupat Amerikane demonstruan në portin e Durrësit veprime ushtarake logjistike për zbarkimin e pajisjeve ushtarake nga deti (JLOTS), ndërsa në Komandën e Forcës Detare u demonstrua furnizimi me karburant nga deti (WETLOTS), një veprim taktik që kryhet për herë të parë që prej luftës së dytë botërore. 

  • Ministri i Mbrojtjes z. Niko Peleshi dhe Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof.asoc Bajram Begaj, morën pjesë në ceremoninë e 70-vjetorit të krijimit të Aviacionit Ushtarak Shqiptar.

    Në ceremoni, e cila u zhvillua në ambientet e komandës së Forcës Ajrore, në Rinas, ishin të pranishëm përfaqësues të “Shoqata e Aviatorëve të Shqipërisë” dhe të shoqatës “Familjet e Dëshmorëve të Aviacionit”, familjarë të dëshmorëve etj.

    Ministri i Mbrojtjes z.Niko Peleshi në përshëndetjen e tij në ceremoninë e 70-vjetorin e krijimit të Aviacionit Ushtarak Shqiptar, duke e konsideruar këtë ditë shumë të veçantë dhe Forcat Ajrore si një prej krenarive të Forcave tona të Armatosura, u shpreh ndër të tjera:” Projekteve sfiduese për të ardhmen, për modernizimin dhe zhvillimin e Forcave Ajrore së shpejti do ti shtohen edhe pajisja me Helikopterët Black Hawk. Gjithashtu do të vijojë përmirësimi i infrastrukturës, sistemeve e kapaciteteve mbështetëse dhe logjistike si dhe trajnimi i pilotëve e teknikëve...” u shpreh ministri Peleshi.
Të Rejat e Fundit nga FA

Të gjithë artikujt


SHSHPFA, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj pret në takim këshilltarët për nënoficerët të Ushtrisë Amerikane

e martë, 27 prill 2021

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, priti në një takim këshilltarin për nënoficerët të Komandantit...Urim i SHSHPFA në 70 - Vjetorin e Krijimit të Aviacionit Ushtarak

e shtunë, 24 prill 2021

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, me anë të një mesazhi, ka uruar pilotët, ushtarakët aktivë dhe...SHSHPFA, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj pret në takim drejtorin e Përgjithshëm të Akademisë së Sigurisë në Policinë e Shtetit, drejtues i lartë dr. Bilbil Mema

e enjte, 22 prill 2021

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof.asoc. Bajram Begaj, priti në një takim pune Drejtorin e Përgjithshëm të Akademisë së...Gjeneralmajor prof. asoc. Begaj priti në takim ambasadorin e Turqisë Murat Ahmet Yörük dhe atasheun ushtarak turk, kolonel Muhammet Kelami Kablay

e enjte, 22 prill 2021

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor, prof. asoc. Bajram Begaj zhvilloi një takim me ambasadorin e Republikës së Turqisë në...SHSHPFA gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, intervistë në VOA për stërvitjen “Defender Europe 21”, e cila fillon më datë 26 prill në Shqipëri dhe rajonin e Ballkanit e më gjerë

e martë, 20 prill 2021

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, në një intervistë me gazetarin Ilirian Agolli, dhënë për Zërin e...Forcave të Armatosura u shtohen 141 rekrutë të rinj, të cilët sapo përfunduan kursin e Stërvitjes Individuale në Qendra e Arsimit Profesional të Ushtarëve, Bunavi, Vlorë

e hënë, 19 prill 2021

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH-së, gjeneralmajor prof. asoc Bajram Begaj mori pjesë në ceremoninë e certifikimit të 141 rekrutëve të...Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj pret në takim ekspertë ushtarakë të Gardës Kombëtare të New Jersey

e premte, 16 prill 2021

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj priti në një takim të veçantë dy ekipet e ekspertëve ushtarakë të...SHSHPFA takim me strukturat e Komandës së Forcës Tokësore

e premte, 16 prill 2021

Në turin e takimeve në kuadër të ristrukturimit të Forcave të Armatosura, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc....SHSHPFA inspektoi Bazën Detare Pashaliman

e shtunë, 10 prill 2021

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, inspektoi Bazën Detare Pashaliman, në kuadër të zhvillimit dhe...Mesazh i gjeneralmajor prof. asoc. Begaj në 5 - vjetorin e rënies në krye të detyrës të kapiten Florian Deliaj dhe toger Donald Hoxha

e martë, 06 prill 2021

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, me anë të një mesazhi, ka përkujtuar 5 - vjetorin e rënies në...Ju dhe FA

Të gjithë artikujt


Si të rekrutohem ushtar/detar aktiv në FA

Në kushtet e një profesionalizmi më të lartë të FA dhe një angazhimi gjithnjë e më të madh në përmbushje të detyrave në mbrojtje të vendit dhe në...Shërbime: dokumentacioni, procedura

Dokumentacioni për aplikime dhe procedura për pajisjen me vërtetime: Më datë 01 tetor 2014 ka filluar aplikimi për pajisjen me vërtetime pranë...Si të bëhem oficer aktiv i FA

Politika e rekrutimit të kandidatëve për oficerë të rinj në Forcat e Armatosura përmban parimet dhe kërkesat ku do të mbështetet planifikimi,...Si të bëhem nënoficer aktiv i FA

Në kushtet e një profesionalizmi më të lartë të FA dhe një angazhimi gjithnjë e më të madh në përmbushje të detyrave në mbrojtje të vendit dhe në...Video

Shtypi në FA

Të gjithë artikujtMedia SocialeMoti