Gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku asiston në takimin ndërinstitucional për përballimin e situatave të emergjencave.

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku mori pjesë në takimin e organizuar nga Drejtoria e Emergjencave Civile në bashkëpunim me Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura dhe Drejtorinë e Mbrojtjes nga Zjarri dhe Shpëtimin të Ministrisë së Brendshme për marrjen e masave për përballimin e situatave të ndryshme emergjente që mund të krijohen kryesisht si pasojë e zjarreve.

Lexo më shumë...

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku merr pjesë në ceremoninë e çertifikimit të Kursit të 11-të Bazë të Forcave Speciale

Sot, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku mori pjesë në ceremoninë e çertifikimit të Kursit të 11-të Bazë të Forcave Speciale, që u zhvillua në mjediset e Batalionit të Forcave Speciale në Zall-Herr. 

Gjeneral Kollçaku, i shoqëruar nga Komandanti i Forcës Tokësore dhe drejtori i Shtabit të Përgjithshëm u prit nga Komandanti i Batalionit Special. Në ceremoni morën pjesë gjithashtu shefi i shtabit të FT, komandanti i Qëndrës Stërvitore të FT, përfaqësues nga Shtabi i Përgjithshëm, Komanda e Forcës Tokësore, komandantë të batalioneve si dhe familjarë të kursantëve. 

Qëllimi i këtij kursi ishte përzgjedhja nëpërmjet testimeve selektive fizike dhe psikologjike e kandidatëve ushtarakë nga radhët e Forcave të Armatosura si dhe përgatitja individuale e kursantëve për kryerjen e tre detyrave bazë të Forcave Speciale, si aksione direkte, zbulim special dhe asistencë ushtarake. 

Lexo më shumë...

Ministria e Mbrojtjes demonstron kapacitetet operacionale që përdoren në Emergjencat Civile në Forcat e Armatosura

Sot paradite, në vendbazimin e Kepit të Palit, Durrës, u zhvillua një aktivitet i veçantë, me qëllim demonstrimin e kapaciteteve operacionale që Forcat tona të Armatosura vendosin në dispozicion të Drejtorisë së Përgjithshme të Emergjencave Civile në rast emergjencash civile.

Në këtë  ceremoni ishin të pranishëm ministrja e Mbrojtjes znj. Olta Xhaçka, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku, drejtori i Shtabit të Përgjithshëm kolonel Petrit Çuni, drejtori i Përgjithshëm i Drejtorisë së Emergjencave Civile në MM z. Haki Çako, prefekti i qarkut Durrës, z. Roland Nasto, komandantë forcash, drejtorë drejtorie në MM dhe SHP, etj.

Pasi inspektoi kapacitetet operacionale për emergjencat civile, ministrja Xhaçka e nisi fjalën e saj në këtë aktivitet me një solidarizim me popullin grek, për fatkeqësinë e shkaktuar nga zjarret masive, duke u shprehur se bashkohemi me dhimbjen e familjeve që kanë humbur njerëzit e tyre të dashur dhe lutemi për ta”.

Lexo më shumë...

Ministrja Xhaçka dhe gjenerale Shehu, në ceremoninë e diplomimit të 43 kadetëve të rinj të Forcave të Armatosura

Në ambientet e Muzeut të Forcave të Armatosura të RSH, u zhvillua sot paradite ceremonia e diplomimit të 43 kadetëve të rinj të Kursit të Përgatitjes së Oficerëve të rinj (KPOR). Të pranishëm në ceremoni ishin ministrja e Mbrojtjes znj. Olta Xhaçka, zv.shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjenerale brigade Manushaqe Shehu, komandanti i Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes, gjeneral brigade Bajram Begaj, komandantë forcash, deputetë të Komisionit Parlamentar të Sigurisë, drejtorë drejtorie në MM dhe SHP, ushtarakë e familjarë të të rinjve.

Në përshëndetjen e saj të veçantë drejtuar kadetëve të rinj, ministrja Xhaçka nënvizoi gjatë fjalës së saj se këta të rinj të sapo diplomuar nuk do të jenë 43 emra më shumë në organikat e Forcave të Armatosura, por do jenë 43 emra më shumë, por do jenë 43 vajza dhe djem, të gatshëm për të qenë lider të ardhshëm të FA.

Lexo më shumë...

Gjenerale brigade Shehu priti në takim atasheun ushtarak spanjoll, kapiten i rangut të I, Alderegiua

Zëvendësshef i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjenerale brigade Manushaqe Shehu, priti në një takim kortezie, atasheun ushtarak spanjoll që mbulon Shqipërinë, rezident në Greqi, Kapiteni i Rangut të Parë, Luis Otero Aldereguia

Gjeneral Shehu, pasi i uroi mirëseardhjen në Shtabin e Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Shqiptare e njohu atë me zhvillimet më të fundit në FARSH.

Më tej gjatë takimit gjenerale brigade Shehu vlerësoi bashkëpunimin e mirë midis dy vendeve, Shqipërisë dhe Spanjës dhe në këtë kuadër edhe bashkëpunimin në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë.” Rritja e bashkëpunimit ndërmjet dy ushtrive tona, duhet të konkretizohet në  planet e bashkëpunimit dypalësh, me qëllim shkëmbimin e eksperiencave me njëri tjetrin, sidomos në fushën e trajnimit, edukimit, logjistikes, shëndetësisë, si dhe  në atë të pjesëmarrjes  në misione të përbashkëta në dobi të sigurisë dhe paqes kudo në botë”, u shpreh ndër të tjera gjemerale brigade Shehu.

Lexo më shumë...

Gjenerale brigade Shehu në ceremoninë e përfundimit të trajnimit të efektivëve të kompanisë së Xhenios për municionet e paplasura

Në poligonin e Jub-Sukth është zhvilluar sot paradite ceremonia e përfundimit të trajnimit të efektivëve të kompanisë së xhenios së Batalionit të Mbështetjes me Luftim, të Forcës Tokësore, të cilët për afro tre javë zhvilluan programin trajnues “Trajnim i super vizorëve, operatorëve si dhe personelit mjekësor, për kërkim, zbulim dhe pastrim të municioneve të paplasura”.

Në këtë aktivitet, i cili u zhvillua në bashkëpunim të ngushtë me ambasadën norvegjeze në vendin tonë dhe u organizua nga “Fondi Ndërkombëtar i Besimit” si dhe nga organizata “Norwegian People’s Aid” në  koordinim me zyrën shqiptare të Koordinimit të Minave dhe Municioneve (AMMCO), morën pjesë gjithashtu përfaqësues nga ambasada e SHBA në vendin tonë,  z.Timothy J.Enright, drejtori i “Fondit Ndërkombëtar të Besimit”, Ambassador Tomaž Lovrenčič, drejtori i AMMCO z.Arben Braha, drejtorë drejtorie në MM dhe SHP.

Lexo më shumë...

FA program orientues për të rinjtë në kuadër të misionit “Rini – Talent – Mundësi – Dinjitet”

Në kuadër të misionit të posaçëm  “Rini – Talent – Mundësi – Dinjitet” ka filluar në mjediset e Garnizonit Zall-Herr të Forcës Tokësore, programi orientues për të rinjtë me qëllim ndihmesën e tyre në orientimin profesional dhe në karrierë edhe në Forcat e Armatosura apo në jetën civile.

Të pranishëm në siparin e këtij programi orientues për të rinjtë kryeqytetas, ishin ministrja e Mbrojtjes znj.Olta Xhaçka, ministrja e Arsimit Sportit dhe Rinisë znj.Lindita Nikolla, drejtorë nga Ministria e Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, drejtorë nga gjimnazet e Tiranës etj.

Lexo më shumë...Media SocialeMoti