Shef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura

Gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku
gusht 2017 -

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku ka lindur më 05 qershor 1967, në Pëllumbas, Berat. Në karrierën e tij të gjatë e të spikatur ushtarake, pas përfundimit të Akademisë Ushtarake në vitin 1990 si oficer zbulimi taktik, ka shërbyer si drejtor i Drejtorisë J5/8 në Shtabin e Përgjithshëm, para se të kryente detyrën e drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë së Inteligjencës, Sigurisë dhe Mbrojtjes (AISM). Gjithashtu gjeneral brigade Kollçaku ka mbajtur edhe pozicione të ndryshme në nivel drejtor drejtorie, si edhe pozicione të tjera të rëndësishme në mjedise ndërkombëtare e shumëkombëshe. Në kuadër të NATO, detyra e tij e fundit ka qenë drejtor i Divizionit të Koordinimit dhe Integrimit në Komandën Supreme të Aleancës në periudhën 2013 - 2014.
Gjeneral brigade Kollçaku ka ndjekur dhe është diplomuar edhe në Kolegjin e Komandës dhe Shtabit të Përgjithshëm të SHBA, Kolegjin e Forcave të Armatosura të Përbashkëta, Kursin e Kombinuar të Inteligjencës Strategjike pranë Agjencisë së Zbulimit Ushtarak të SHBA, si dhe Kursin Ekzekutiv të Studimeve Strategjike të Sigurisë Evropiane në Qendrën “Xhorxh C. Marshall”.

Lexo më shumë...

Zëvendësshef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura

Gjeneral brigade Manushaqe Shehu,
janar 2018 -

Gjenerale brigade Manushaqe Shehu ka lindur më 5 nëntor 1965 në Peshkopi. Ka përfunduar studimet në Akademinë e Lartë të Oficerëve në Tiranë në vitin 1984 - 1988Gjatë viteve 1989 - 1994, përfundon Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Shkodrës. Në vitin 1991 merr gradën kapiten i parë.
Më 8 tetor 2007 emërohet ndihmëse e presidentit të Republikës për çështjet ushtarake dhe integrimin euroatlantik. Në vitin 2010 përfundon Master Shkencor të Nivelit të Dytë (MND) në fushën Sigurisë Kombëtare dhe ndjek gjithashtu doktoraturën në fushën e Sigurisë Kombëtare.
Më 1 dhjetor 2016 emërohet në detyrën e komandantit të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes. 
Gjenerale brigade Shehu është dekoruar me urdhra e medalje të ndryshme nga ministri i Mbrojtjes dhe shefi i Shtabit  të Përgjithshëm të FA

Lexo më shumë...

Komandant i Forcës Tokësore

Gjeneralmajor Nazmi Cahani,
nëntor 2015 -

Gjeneralmajor Nazmi Cahani ka lindur më 24 nëntor 1965 në Kukës. Ka përfunduar studimet ushtarake në Akademinë e Forcave Tokësore në vitet 1983-1986, në degën Artileri Tokësore. Ka ndjekur kurse të ndryshme kualifikimi brenda dhe jashtë vendit.

E ka filluar karrierën ushtarake si komandant Baterie në Artilerinë Tokësore e me pas me radhë një sërë detyrash si ajo në Përfaqësinë Ushtarake Shqiptare në NATO dhe drejtor i Shtabit të Përgjithshëm të FA. Zotëron diplomë Master për Studimet Strategjike akorduar nga Kolegji i Luftës i Forcave Tokësore Amerikane.

 

Lexo më shumë...

Komandant i Forcës Detare

Gjeneralmajor Ylber Dogjani
tetor 2015 -

Gjeneralmajor Ylber Dogjani ka lindur më 16 maj 1962 në Pukë. Ai e filloi jetën ushtarake herët si skënderbegas dhe u diplomua në Akademinë Ushtarake. 

Gjatë karrierës së tij ka patur mundësinë dhe sfidën për të kryer detyra komanduese në nivele të ndryshme në strukturat e Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm


 

Lexo më shumë...

Komandanti i Komandës Mbështetëse

Kolonel Gasper Lala,
gusht 2017 -

Kolonel Gasper Lala ka lindur më 03 qershor 1962 në Burrel. Ka përfunduar studimet ushtarake në Shkollën e Lartë të Bashkuar në vitet 1981-1985. Ka ndjekur kurse të ndryshme kualifikimi brenda dhe jashtë vendit.

E ka filluar karrierën ushtarake si komandant Toge Batalioni Mitraljer në Bulqizë e me pas me radhë një sërë detyrash deri në komandant i Komandës Mbështetëse.
Zotëron tre gjuhë të huaja.

Lexo më shumë...Media SocialeMoti