Kthehet në atdhe kontingjenti IX EOD i misionit të Prezencës së Përparuar "FP” Letoni

Paraditen e sotme, në ambientet e batalionit të Xhenios, u zhvillua ceremonia e pritjes së Kontingjentit IX EOD i misionit të Prezencës së Përparuar "FP" Letoni.

Në këtë ceremoni të veçantë ishte e pranishme zëvendësshefja e Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor Manushaqe Shehu.  

Në emër të autoriteteve të Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm, gjeneralmajor Shehu shprehu falënderimet dhe vlerësimet më të mira për kryerjen me profesionalizëm, me nder dhe dinjitet të detyrës fisnike, pavarësisht kufizimeve dhe vështirësive të situatës pandemike. 

 

Lexo më shumë...

Mesazhi i gjeneralmajor, prof. asoc. Bajram Begaj, shef i Shtabit të Përgjithshëm për Vitin e Ri 2022

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor, prof. asoc Bajram Begaj i uron Gëzuar Vitin e Ri 2022 gjithë personelit ushtarak dhe civil që shërbejnë në Forcat e Armatosura ...

 

 

 

Lexo më shumë...

Niset Kontingjenti X EOD në misionin e NATO, Letoni

Në mjediset e Batalionit të Xhenios të Komandës Mbështetëse, u zhvillua ceremonia e nisjes së Kontingjentit X EOD, i cili do të marrë pjesë në misionin e Prezencës së Përparuar të Përforcuar (enhanced Forward Presence - eFP) të NATO, si pjesë e grup - batalionit kanadez të dislokuara në Letoni.

Në ceremoninë e organizuar me këtë rast mori pjesë zëvendësshefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor Manushaqe Shehu e  shoqëruar edhe nga zëvendëskomandanti i Komandës Mbështetëse, kolonel Përparim Gega.

 

 

Lexo më shumë...

Kremtohet 96 - Vjetori i Forcës Detare

Në portin e Durrësit u zhvillua ceremonia me rastin e 96 - Vjetorit të Krijimit të Forcës Detare. Në këtë ceremoni morën pjesë zëvendësministrja e Mbrojtjes Dallëndyshe Bici, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor, prof. asoc. Bajram Begaj, komandanti i Forcës Detare general brigade Ilir Xhebexhia, komandantë të forcave, ish - komandantë të Forcës Detare ndër vite, prefekti i qarkut z. Roland Nasto si dhe personel i Forcës Detare.

Komandanti i Forcës Detare gjeneral brigade Ilir Xhebexhia në përshëndetjen e tij në këtë ceremoni, pasi vlerësoi punën e bërë ndër vite të gjithë peronelit që ka shërbyer dhe shërben në këtë forcë ...

Lexo më shumë...

Gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, mori pjesë në analizën vjetore të Komandës së Forcës Tokësore

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, mori pjesë në analizën e vjetore të Komandës së Forcës Tokësore (KFT), ku morën pjesë komandanti i Forcës Tokësore gjeneral brigade Arben Kingji, drejtorë nga SHPFA, komandant të reparteve të KFT dhe shef të degëve në KFT. 

Gjeneral brigade Kingji bëri një ekspoze të arritjeve dhe detyrave të realizuar gjatë vitit 2021, ku më të spikatura ishin aktivitete stërvitore, kalimin në strukturën e re si dhe angazhimi në operacionet në mbështetje të popullsisë dhe emergjencave civile. 

Lexo më shumë...

Gradohen 6 gjeneralët e rinj, Peleshi: Po rrisim dinjitetin e FA

Gradohen 6 gjeneralët e rinj të Forcave të Armatosura.. Pas dekretimit nga presidenti i Republikës, në Ministrinë e Mbrojtjes u zhvillua ceremonia e gradimit për dhënien e gradës për kundëradmiral Adnand Agastra, gjeneral brigade Editson Zarka, gjeneral brigade Petrit Çuni, gjeneral brigade Ferdinand Dimo, gjeneral brigade Ilir Pujo dhe gjeneral brigade Ylli Pulaj.

Të pranishëm në ceremoni ishin ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura gjeneralmajor Prof. Asoc. Bajram Begaj, zëvendësministrja e Mbrojtjes Dallënddyshe Bici dhe familjarë të gjeneralëve.

Gjatë fjalës së tij në këtë ceremoni, ministri Peleshi u shpreh i gëzuar për përmbylljen e procesit të gradimit me një shpejtësi relativisht të mirë krahasuar dhe me eksperiencat e të kaluarës. Ministri e konsideroi këtë një proces motivimi për efektivët e FA, nga ushtari i parë deri te gradat më të larta.

Lexo më shumë...

Gjeneralmajor, prof. asoc. Begaj priti atashetë e huaj ushtarakë, rezidentë dhe jorezidentë në vendin tonë

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor, prof. asoc. Bajram Begaj ka pritur në një takim të veçantë atashetë e huaj ushtarakë rezidentë dhe jorezidentë në vendin tonë.

Në këtë aktivitet të fundvitit, i cili u zhvillua në auditorin e Ministrisë së Mbrojtjes, atashetë e huaj ushtarakë, me anë të një prezantimi u informuan mbi ndryshimet e fundit në Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë si dhe synimet dhe objektivat për të ardhmen.

Në fjalën e tij përshëndetëse, gjeneralmajor, prof. asoc. Begaj, ka falënderuar atashetë e huaj ushtarakë për ndërveprimin dhe bashkëpunimin e ofruar përgjatë gjithë vitit 2021 nga forcat e armatosura respektive.

Lexo më shumë...


Media SocialeMoti