Situatë më e qetë zjarresh në vend, u shuan 175 vatra

Pas dy javësh në betejë me zjarret në të gjithë territorin e Shqipërisë, situata sot paraqitet me e qetë. 

Në të gjithë vendin janë shuar 175 zjarre, ndërsa mbeten aktive 9 vatra. Në këto operacione janë angazhuar rreth 3.000 efektivë të Forcave të Armatosura, rreth 150 mjete të FA, rreth 300 forca policore, rreth 1800 forca zjarrfikëse, mbi 370 mjete të MZSH, 20 ambulanca, mbi 1.000 punonjës bashkiakë, mbi 300 punonjës të shërbimit pyjor, 101 punonjës të Agjencisë së Zonave të Mbrojtura dhe 822 forca vullnetare.

Ndërhyrja nga ajri u krye përmes ekuipazheve të 7 helikopterëve të Shqipërisë, Holandës dhe Çekisë. Një ndihmë e madhe në punën për shuarjen e zjarreve ishte edhe mbështetja me pajisje nga SHBA.

Aktualisht nuk ka më vatra zjarri në gadishullin e Karaburunit, por puna po vijon në Dukat të Ri, nga toka dhe nga ajri për të normalizuar tërësisht situatën për të shmangur çdo mundësi riaktivizimi.  

Lexo më shumë...

Situata e zjarreve në vend, 10 gusht 2021

Vatrat aktive ditën e sotme 10 gusht, ora 23.00

Situata e zjarreve në vend, vatrat aktive sipas qarqeve ...

 

 

 

Lexo më shumë...

Situata e zjarreve në vend, 09 gusht 2021

09 gusht 2021, ora 18.00

Disa vatra zjarri vijojnë të jenë shqetësuese ende, pavarësisht punës dhe ndërhyrjes së forcave operacionale në të gjithë territorin e vendit.

Tashmë është larguar rreziku i flakëve në drejtim të Parkut Kombëtar të Llogarasë, por operacioni vijon për të normalizuar situatën.

 

Forcat janë përqendruar në zonën e tunelit të Kalimashit, ku si pasojë e erërave të forta dhe terrenit zjarri është përhapur drejt fshatit Shëmri, ndërsa në vendin e quajtur Qafa e Kumbullës është bërë i mundur izolimi i flakëve.

 

Lexo më shumë...

Situata e zjarreve në vend, sot më 08 gusht 2021

Pavarësisht punës së pandërprerë të forcave të shtuara operacionale, disa vatra zjarri mbeten ende problematike në territorin e vendit. 

Situata e zjarreve në vend sot më datë 08 gusht 2021...

 

 

Lexo më shumë...

Situata e zjarreve në vend, nisin punën edhe helikopterët holandezë e çek

07 gusht, ora 23.00

Përmbledhje e situatës së zjarreve në vend ...

 

 

 

Lexo më shumë...

Situatë me e qetë nga zjarret në vend, 2 vatra kritike, 8 janë nën monitorim

Pas gati dy javësh në "luftë" me zjarret, sot shënohet dita më e qetë.
Falë punës së bërë nga efektivët e Forcave të Armatosura, punonjës të Shërbimit Zjarrfikës, Emergjencave Civile pranë pushtetit vendor, është bërë e mundur shuarja e shumë vatrave agresive në zona të ndryshme të territorit të vendit.

Vetëm ditën e sotme, përmes koordinimit me Agjencinë Kombëtare të Mbrojtjes Civile janë shuar 15 vatra zjarri, por mbeten ende 10 vatra aktive. 2 prej tyre si Karaburuni dhe Maja e Rrunës janë vatra me intensitet më të lartë. Në majën e Rrunës, helikopteri ka bërë të mundur uljen e agresivitetit të flakëve dhe nuk rrezikohen banesa. 

Lexo më shumë...

11 ditë betejë nga toka dhe ajri, shuhen 163 vatra zjarri, Ministria e Mbrojtjes: Ja si paraqitet situata në vend

163 vatra zjarri janë shuar në të gjithë territorin e vendit, në një periudhë 11 ditore. Agjencia e Mbrojtjes Civile ka bërë një bilanc të punës së kryer nga efektivët e Forcave të Armatosura, të cilët kanë shkuar në ndihmë të autoriteteve të pushtetit vendor, kur është kërkuar ndërhyrja e tyre.

Zjarret e rëna në bashkinë Fier më datë 28 korrik 2021, në fshatin Kreshpan, Cakran dhe në vendgrumbullimin e mbeturinave në Fier janë shuar 3 ditë pas operacioneve pa pasur dëme në njerëz dhe banesa.

Për 11 ditë është punuar nga toka dhe nga ajri në vatrën e zjarrit në gadishullin e Karaburunit. Kjo vatër është e izoluar në pjesën më të madhe të tij.

Lexo më shumë...


Media SocialeMoti