Përfundon Kursi i 11-të i Lartë i Sigurisë dhe Mbrojtjes

Në mjediset e auditoriumit u zhvillua sot paradite ceremonia e përfundimit të Kursit të 11 -të të Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes.

Në këtë ceremoni morën pjesë Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka, SHSHPFA gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku, komandanti i KDS, gjeneral brigade Bajram Begaj, gjeneralë të komandave dhe njësive kryesore të FA, drejtorë gjithashtu edhe ushtarakë të lartë të MM dhe SHPFA. Të pranishëm ishin gjithashtu dhe ambasadorja e Republikës së Francës Christina Vasak, atashe ushtarakë të akredituar në vendin tone si ai gjerman, grek, kroat, Italian, anglez dhe francez.

Në përshëndetjen e saj, ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka, pasi falënderoi të diplomuarit për përfundimin me sukses të Kursit të 11-të të Lartë të Sigurisë dhe Mbrojtjes, vlerësoi kontributin e Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes për përgatitjen dhe zhvillimin e këtij kursi prestigjioz për çështjet e Sigurisë dhe Mbrojtjes.

Lexo më shumë...

Gjeneral brigade Kollçaku vizitë zyrtare në Komandën e Bashkuar të Aleancës në Napoli, Itali

Me ftesë të komandantit të Komandës së Bashkuar të Aleancës në Napoli, admiral James Foggo, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku zhvilloi një vizitë zyrtare dy ditore në Napoli, Itali.

Pas pritjes ceremoniale, admiral Foggo dhe gjeneral brigade Kollçaku zhvilluan një takim gjatë të cilit diskutuan rreth çështjeve të sigurisë në rajon dhe më gjerë, rolin e Komandës së Bashkuar të Aleancës (JFC) në Napoli si dhe rolin dhe kontributin e FARSH në interes të sigurisë dhe stabilitetit në rajonin e Ballkanit.

Lexo më shumë...

U zhvillua takimi për ndërtimin e kapacitetetve të Sigurisë Kibernetike për FARSH

Në mjediset e Ministrisë së Mbrojtjes u zhvillua takimi për rishikimin e projektit për ndërtimin e njësisë ushtarake të Sigurisë Kibernetike për FARSH. 

Në këtë takim morën pjesë përfaqësues të Departamentit të Ushtrisë së SHBA dhe Komandës Amerikane në Evropë (EUCOM), nga Zyra e Sistemeve të Informacionit dhe Sipërmarrjes dhe Zyra e Ekzekutimit të Programeve të Teknologjisë së Informacionit për Aleatët të Ushtrisë së SHBA, drejtori i Drejtorisë së Ndërlidhjes, kolonel Florian Suli, komandanti i Agjencisë së Sistemeve të Ndërlidhjes dhe Informacionit (ASNI), kolonel Hamdi Doda, si dhe specialistë të fushës të teknologjisë së informacionit nga strukturat e FARSH. 

Njësia Ushtarake e Sigurisë Kibernetike do të krijohet në bashkëpunim me partnerët tanë strategjik si një nga prioritetet e Ministrisë së Mbrojtjes dhe Shtabit të Përgjithshëm, në kuadër të modernizimit të kapaciteteve të mbrojtjes dhe të infrastrukturës në Sistemet e Ndërlidhjes dhe Informacionit në FARSH.

Lexo më shumë...

Zhvillohet në SHPFA takimi dypalësh Shqipëri - Francë

Në kuadrin e bashkëpunimit ushtarak, dypalësh me Francën, në mjediset e Shtabit të Përgjithshëm të FARSH u zhvillua takimi dypalësh me Forcat e Armatosura franceze. 

Qëllimi i këtij takimi ishte diskutimi mbi realizimin e aktiviteteve të planifikuara dhe të realizuara gjatë vitit 2019 si dhe aktivitetet e propozuara nga palët për vitin 2020.

Pala franceze kryesohej nga kapiten i rangut I Fabrice Cohéléach, shef i Zyrës së Bashkëpunimit Dypalësh, i shoqëruar gjithashtu nga atasheu ushtarak në vendin tonë kolonel Fabrice Duda, ndërsa pala jonë kryesohej nga drejtori i Drejtorisë së Planifikimit dhe Monitorimit të Mbrojtjes, në Shtabin e Përgjithshëm, kolonel Bilbil Bitri. 

Lexo më shumë...

Inaugurohen ambientet e reja të Qendrës Stërvitore të Forcës Tokësore

Ministrja e Mbrojtjes, znj. Olta Xhaçka e shoqëruar nga shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku dhe komandanti i Forcës Tokësore gjeneral brigade Albert Mullaj, morën pjesë në inaugurimin e përfundimit të punimeve për rindërtimin e Qendrës Stërvitore të Forcës Tokësore

Oficerët dhe nënoficerët e Forcës Tokësore do të përgatiten tashmë në kushte më komode dhe më të përshtatshme në mjediset e saporindërtuara të Qendrës Stërvitore të kësaj force. Përveç përmirësimit në infrastrukturë, Qendra Stërvitore ka pësuar ndryshime edhe në strukturë e kurrikula, duke adoptuar konceptet e reja të NATO.

Lexo më shumë...

Komandanti i Forcës Tokësore (LANDCOM) të NATO gjenerallejtënant John Thomson, vizitë zyrtare në vendin tonë

Me ftesë të shefit të Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku, po zhvillon një vizitë zyrtare në vendin tonë, komandanti i Forcës Tokësore (LANDCOM) të NATO, rezident në Izmir, Turqi, gjenerallejtënant John Thomson.

Pas pritjes me turpërojë nderi nga shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku, komandanti i LANDCOM, i shoqëruar nga gjeneral brigade Kollçaku dhe atasheu amerikan, kapiten i rangut II, James Hilton, u prit në një takim kortezie nga zëvendësministri i Mbrojtjes, z. Petro Koçi.

Më pas, gjenerallejtënant Thomson mori pjesë si “guest speaker”, me kursantët e Akademisë së Forcave të Armatosura, dhe mbajti një kumtesë me temë: “NATO me 70 - vjetorin e saj. Mjedisi i sigurisë sot dhe sfidat për të ardhmen”.

Lexo më shumë...

Gjeneral brigade Kollçaku në aktivitetit “Ditë e Hapur” në Korçë

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku, mori pjesë në “Ditën e Hapur”, të organizuar nga Forcat e Armatosura në qytetin e Korçës, në kuadër të fushatës së rekrutimeve në Forcat e Armatosura, nën moton “Rini-Talent-Mundësi-Dinjitet”.

Gjeneral brigade Kollçaku, gjatë takimit me strukturat i ka përgëzuar ato për organizimin e shkëlqyer të këtij aktiviteti në qytetin e Korçës. “Ju përgëzoj për këtë organizim kaq perfekt të “Ditës së Hapur” këtu në Korçë. Ndodhemi këtu jo vetëm në kuadër të festimeve që FA po organizon në kuadër të 75 - Vjetorit të Çlirimit të Atdheut dhe 10 - vjetorit të anëtarësisë së Shqipërisë në NATO, por edhe se organizimi i këtyre ditëve të hapura nëpër qytetet e Shqipërisë kanë si qëllim sensibilizimin e rinisë për mundësitë që ofrojnë Forcat e Armatosura në arsimimin e tyre brënda dhe jashtë vendit, në shkollat dhe akademitë më prestigjioze ushtarake të vendeve të Aleancës dhe jo vetëm. Korça në veçanti ka nxjerrë kuadro oficerë me vlera morale dhe profesionale të lartë dhe ju të rinjtë korçarë duhet të ndiheni krenarë për këtë...”, - u shpreh ndër të tjera gjeneral brigade Kollçaku.

Lexo më shumë...Media SocialeMoti