Efektivë të Forcave të Armatosura marrin pjesë në aktivitetin sportiv “Maratona e Tiranës - 2021”

Forcat e Armatosura të RSH, me një ekip prej më shumë se 100 efektivësh, u bënë pjesë e aktivitetit sportiv “Maratona e Tiranës - 2021”, organizuar nga Bashkia e Tiranës.

Efektivët pjesëmarrës në këtë maratonë garuan në të gjitha disiplinat (10 km, 21 km dhe 42 km), duke u dalluar për shpirtin e garës dhe disiplinën e lartë dhe vlerësuar me vende nderi.

Konkretisht; Ilir Këllezi, i Qendrës Sportive të FARSH, fitoi vendin e parë në garën 42 km (për meshkuj), tetare Luiza Gega fitoi vendin e dytë po në këtë garë, (për femra). Ndërsa në garën 10 km, vendi i dytë u fitua nga major Bledar Mesi, efektiv i Akademisë së Forcave të Armatosura.

Lexo më shumë...

Tetori rozë, njësi mamografie edhe për vajzat e gratë e FA, zëvendësministrja e Mbrojtjes: Mos hezitoni, pa gruan nuk ka jetë!

Vajzat dhe gratë në uniformë do të kenë mundësinë që gjatë muajit tetor, që është edhe muaji i sensibilizimit kundër kancerit të gjirit, të kryejnë kontrollin pranë Qendrës Shëndetësore në Garnizonin “Skënderbej”, ku është vendosur një njësi e lëvizshme mamografie.

Zëvendësministrja e Mbrojtjes Dallëndyshe Bici shoqëruar edhe nga zëvendësshefja e Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Manushaqe Shehu ishin të pranishme në këtë pikë, ku po vijon kryerja e ekzaminimeve.

Lexo më shumë...

Ministri i Mbrojtjes Peleshi dhe SHSHPFA gjeneralmajor Begaj morën pjesë në trajnimin e personelit ndërlidhës të Komandës së Forcës Ajrore

Ministri i Mbrojtjes z. Niko Peleshi i shoqëruar nga shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj morën pjesë në trajnimin e personelit të Komandës së Forcës Ajrore në sistemin e komunikimit tokë-ajër-tokë. Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, teksa përshëndeti efektivët në Bazën Ajrore të Farkës, kërkoi prej tyre të mësojnë sa më shumë nga ky trajnim, pasi është shumë i rëndësishëm për të ardhmen, për ta mbajtur gjatë gjithë kohës në funksion sistemin.

Në fjalën e tij ministri Peleshi tha, se një sistem i tillë është i nevojshëm, veçanërisht në kohë emergjencash civile, në përmbytje, gjatë periudhës së verës, kur ka vatra zjarri, ndaj vuri theksin te ndërtimi i kapaciteteve të brendshme.

 

Lexo më shumë...

Zhvillohet në Romë Takimi IX i Shefave të Shtabit të Përgjithshëm të vendeve të DECI

Në kuadër të iniciativës DECI për bashkëpunimin në fushën e Mbrojtjes, në Romë Itali u mblodhën shefat e Shtabit të Përgjithshëm të Italisë, Shqipërisë, Kroacisë, Sllovenisë, Austrisë, Malit të Zi dhe Hungarisë. 

Shefat e Shtabit të DECI vlerësuan rolin e iniciativës ndër vite për paqen dhe sigurinë në drejtimin jugor të Aleancës së NATO-s e në veçanti në rajonin e Adriatikut dhe Ballkanit. Në konferencë u diskutuan çështje që lidhen me rishikimin strategjik të iniciativës DECI, mësimet e nxjerra nga Forcat e Armatosura të vendeve gjatë përballimit të pandemisë së COVID-19, sfidat me të cilat përballet rajoni, si dhe bashkëpunimi për ndërtimin e kapaciteteve të përbashkëta operacionale.

 

Lexo më shumë...

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj mori pjesë në Konferencën e Shefave të Shtabit të vendeve të Kartës së Adriatikut (A-5, US - Adriatic Charter)

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj mori pjesë në Konferencën e 24-të të Kartës së Adriatikut A-5. Kroacia ishte vendi mikpritës dhe së bashku me Komandën Amerikane në Evropë drejtuan këtë konferencë. Përveç vendeve anëtare të A-5 (Shqipëria, Bosnje - Hercegovina, Kroacia, Maqedonia dhe Mali i Zi), morën pjesë edhe Sllovenia dhe Kosova me statusin e vëzhguesit si dhe gardat kombëtare partnere me vendet anëtare dhe vëzhguese të A5.
Shtetet e Bashkuara përfaqësoheshin në konferencë me gjenerallejtënant Micheal L. Hoeard, zëvendëskomandant i Komandës Amerikane në Evropë (USEUCOM). Ndërsa nga Garda Kombëtare e New Jersey-it, që është partnere me Shqipërinë, u përfaqësua nga komandanti gjeneral brigade Lisa J. Hou.

Lexo më shumë...

Gjeneralmajor prof. asoc. Begaj pret në takim Komandantin e Gardës Kombëtare të New Jersey-it

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj priti në një takim të veçantë Komandantin e Gardës Kombëtare të New Jersey-it, gjeneral brigade Lisa J. Hou.

Takimi ndërmjet gjeneralmajor Begaj dhe gjeneral brigade Lisa J. Hou u fokusua në marrëdhëniet dypalëshe si dhe në bashkëpunimin në fushën ushtarake.   

Gjeneralmajor Begaj, pasi i ka uruar mirëseardhjen gjeneralë brigade Lisa J. Hou, u shpreh ndër të tjera se: “Programi i Partneritetit nuk është vetëm një angazhim ushtarak në mbështetje vetëm të qëllimeve të sigurisë dhe mbrojtjes, por ky program përfshin gjithashtu edhe fusha të tjera të shoqërisë si ato ekonomike dhe sociale. përbërësi ushtarak i këtij programi është absolutisht një “histori suksesi” dhe ky bashkëpunim do të thellohet edhe më tej.

Lexo më shumë...

Gjeneralmajor, prof. asoc. Bajram Begaj, vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, po merr pjesë në një vizitë zyrtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA) si pjesë e delegacionit shqiptar të kryesuar nga Kryeministri i Republikës së Shqipërisë Z. Edi Rama, Ministri i Mbrojtjes Z. Niko Peleshi, si dhe Ambasadorja e SHBA në vendin tonë Sh.S.Znj. Yuri Kim. 

Kjo vizitë zyrtare kryhet me rastin e 20 vjetorit të Programit të Partneritetit (State Partnership Program) në fushën e bashkëpunimit ushtarak, ndërmjet Shtetit të New Jersey-it dhe Shqipërisë. Programi i Partneritetit me Gardën Kombëtare të shtetit të New Jersey-it, u konkretizua në maj të vitit 2001 dhe është një marrëdhënie afatgjatë ndërmjet dy vendeve tona, me fokus kryesor fushën e bashkëpunimit civilo-ushtarak. 

 

Lexo më shumë...


Media SocialeMoti