Zhvillohet aktiviteti me UNDP: “Politikat dhe procedurat kundër dhunës e ngacmimit në strukturat e MM/SHPFARSH. Parimet dhe standardet e një mjedisi të sigurt pune”

Në kuadër të programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillimin në Shqipëri (UNDP), u zhvillua një trajnim dyditor, me përfaqësues nga personeli ushtarak dhe civil i strukturave të MM/SHP dhe Komandat e Forcat kryesore të FARSH, si dhe drejtues të reparteve të varësisë së tyre.

Trajnimi i mbështetur nga UNDP, pati si qëllim njohjen dhe orientimin e pjesëmarrësve me kuadrin ligjor dhe nënligjor në fuqi, lidhur me parimet dhe standardet e barazisë dhe mosdiskriminimit, kuptimin e dhunës, ngacmimit, ngacmimit seksual dhe të mjedisit të sigurt në punë, kryesisht në sektorët e MM dhe SHPFA.

Lexo më shumë...

Gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, vizitë zyrtare në Komandën Supreme të Aleancës në Evropë (SHAPE)

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj zhvilloi një vizitë zyrtare dy ditore në Komandën Supreme të Aleancës në Evropë (SHAPE), në Mons, Belgjikë.

Gjatë kësaj vizite SHSHPFA u prit dhe pati takime me komandantin e Komandës së Operacioneve të NATO (ACO) gjeneral Tod D. Wolters, zëvendëskomandantin gjeneral Tim Radford dhe zëvendësshefin e Shtabit të kësaj komande gjenerallejtënant Brice Houdet. 

Gjeneralmajor Begaj, gjatë takimit të zhvilluar me gjeneral Wolters, pasi vlerësoi kontributin e ACO, si një komandë strategjike për planifikimin, monitorimin dhe zhvillimin e operacioneve të NATO-s, vuri theksin dhe vlerësoi rolin drejtues të gjeneral Wolters dhe burrave dhe grave nën uniformë që shërbejnë në këtë komandë.

Lexo më shumë...

Gjeneralmajor prof. asoc. Begaj merr pjesë në ceremoninë e dorëzimit të objekteve të ristrukturuara të Batalionit të Xhenios

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc Bajram Begaj, mori pjesë në ceremoninë e dorëzimit të depove të armatim municionit, të ristrukturuara të Batalionit të Xhenios të financuara nga SHBA.

Në ceremoninë e organizuar me këtë rast, e cila u zhvillua në ambientet e Batalionit të Xhenios, ishte i ftuar nga ambasada e SHBA në Tiranë, edhe zëvendësmbasadori i SHBA, z. Damien Smith, z. Mark veneris (EUCOM J9), si dhe të ftuar të tjerë.Lexo më shumë...

Tirana mirëpret konferencën koordinuese të stërvitjes Defender Europe 23

Shqipëria ka nisur punën për të pritur sërish një nga stërvitjet më të mëdha, “Defender 2023”. Për këtë u organizua edhe konferenca koordinuese, ku morën pjesë ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Bajram Begaj, ambasadorja e SHBA në Tiranë Yuri Kim si dhe përfaqësues të lartë ushtarakë të SHBA dhe Shqipërisë.

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor, prof. asoc. Bajram Begaj, gjatë fjalës së tij në këtë konferencë, pasi falënderoi të pranishmit, solli në vëmendje zhvillimin e stërvitjes “Defender Europe 21”, në vendin tonë, duke e cilësuar një histori suksesi.

 

Lexo më shumë...

Gjeneralmajor prof.asoc. Bajram Begaj inspekton zhvillimin e stërvitjes “Flotex-21”

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, i shoqëruar nga komandanti i Forcës Detare, gjeneral brigade Ilir Xhebexhia, zhvilloi një vizitë inspektuese të stërvitjes  “Flotex-21”, faza e ekzekutimit të së cilës po zhvillohet në Gjirin e Vlorës në periudhën 18 - 22 tetor 2021.

Stërvitja Flotex është stërvitja vjetore kryesore e Forcës Detare, pasi shërben për vlerësimin dhe certifikimin e aftësive dhe kapaciteteve të Flotiljes Detare në realizimin e misionit dhe detyrave të saj themelore. E veçantë në stërvitjen e këtij viti ishte realizimi i qitjeve detare me armatimin e anijeve, bazuar në skenarë të supozuar.

Lexo më shumë...

Ministri Peleshi dhe shefi i SHPFA gjeneralmajor Begaj presin komandantin e Qendrës së Bashkuar Operacionale Ajrore të NATO

Ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi i shoqëruar nga shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, priti në një takim komandantin e Qendrës së Bashkuar Operacionale Ajrore të NATO, gjenerallejtënant Fernando De La Cruz Caravaca, i cili po zhvillon një vizitë zyrtare në Shqipëri.

Ministri Peleshi falënderoi gjeneral Caravaca për punën që ai dhe stafi i tij bëjnë për vëzhgimin dhe policimin e hapësirës ajrore të NATO-s dhe në veçanti, falënderoi fqinjët tanë, Italinë dhe Greqinë për kontributin e dhënë për policimin e hapësirës ajrore të vendit tonë.

Më tej, Ministri i Mbrojtjes e njohu gjeneral Caravaca mbi ecurinë e projektit të Bazës Ajrore Kuçovë, si dhe  projektet e tjera të modernizimit, sidomos ato që kanë të bëjnë me Forcën Ajrore, me fokus të veçantë në funksionimin e Radarit të Midës.

Lexo më shumë...

Gjeneralmajor prof.asoc. Bajram Begaj, në ceremoninë e 23 - Vjetorit të Krijimit të Batalionit të Forcave Speciale

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, i shoqëruar edhe nga komandanti i Komandës së Forcës Tokësore, gjeneral brigade Arben Kingji mori pjesë në ceremoninë e organizuar me rastin e 23 - Vjetorit të Krijimit të Batalionit të Forcave Speciale, e cila u zhvillua në mjediset e Regjimentit të Operacioneve Speciale në Zall-Herr. 

Gjeneralmajor Begaj në përshëndetjen e tij në këtë ceremoni vlerësoi përkushtimin, ndjenjën e lartë të përgjegjësisë që kjo njësi ka treguar ndër vite, duke përfaqësuar vlerat më të mira të Forcave tona të Armatosura, në operacionet brenda e jashtë vendit krahas aleatëve të NATO dhe partnerëve të tjerë. 

 

Lexo më shumë...


Media SocialeMoti