Ngjarje dhe data të Forcave te Armatosura

Janar:  
05 janar 1965
17 janar 1921
20 janar 1921
27 janar 2003

Krijimi i Flotiljes - Durrës
Krijimi i Armës së Artilerisë
Krijimi i Armës së Xhenios
Krijimi i Brigadës së Stërvitjes Bazë ( Shkolla e Trupës, Bunavi)

Shkurt:  

01 shkurt 1992
06 shkurt 1981
20 shkurt 2012
14 shkurt 1969

Krijimi i Batalionit të Policisë Ushtarake
Tragjedia e Fekenit
Dita e rënies në krye të detyrës e Dëshmorit të Atdheut kapiten Feti Vogli
Krijimi i Batalionit te vezhgimit Ajror

Mars:

08 mars 1975
12 mars 1997

19 mars 1999
20 mars 1997
20 mars 1999

Krijimi i Institutit Gjeografik Ushtarak
Dita e rënies në krye të detyrës të Dëshmorëve të Atdheut kapiten I Muhamet Hasmuja dhe toger Arben Hoxha
Krijimi i EOD
Dita e rënies në krye të detyrës të Dëshmorit të Atdheut kapiten Nuredin Gorçe
Krijimi i Kompanise EOD

Prill:
01 prill 2009
04 prill 1949
06 prill 2016
24 prill 1951

Anëtarësimi i Shqipërisë në NATO
Krijimi i NATO
Rënia në krye të detyrës të Dëshmorëve të Atdheut kapiten Floran Deliu dhe toger Donald Hoxha
Krijimi i Armës së Aviacionit

Maj:  
04 maj 1913
05 maj 1944
06 maj 1913
10 maj 1958
15 maj 1955

Krijimi i Shtabit të Përgjithshëm të FA
Dita e Dëshmorëve të Atdheut
Krijimi i shërbimit të Prapavijës
Krijimi i Akademisë së Mbrojtjes
Krijimi i Bazës Ajrore – Kuçovë

Qershor:  

22 qershor 2007
24 qershor 1928
30 qershor 1931

Krijimi i Qendrës së Personel-Rekrutimit
Krijimi i Armës së Tankeve
Krijimi i Shërbimit të Ndërlidhjes

Korrik:

01 korrik 1968
01 korrik 1933
10 korrik 1943
16 korrik 1924

Krijimi i Batalionit Xheniero - Ndërtues
Krijimi i Mbrojtjes Kundërajrore
Krijimi i SHP të LANÇ
Krijimi i Shërbimit të Shëndetësisë

Gusht:
16 gusht 2001
29 gusht 2000
Krijimi i KDS
Krijimi i Forcës Tokësore
Shtator:  
01 shtator 1987
01 shtator 1927
21 shtator 1958
24 shtator 1965
25 shtator 1957
26 shtator 1929

Krijimi i Bazës së Mbrojtjes Civile (BMR)
Krijimi i Shërbimit të Transportit
Krijimi i Brigadës së Nëndetëseve
Krijimi i Batalionit të Mbështetjes së SHP
Krijimi i Shërbimit Hidrografik të Forcës Detare
Krijimi i Spitalit Ushtarak

Tetor:  

16 tetor 1998

Krijimi i Batalionit të Forcave Speciale

Nëntor:

05 nëntor 1993
14 nëntor 1947
21 nëntor 1953
22 nëntor 1989

Krijimi i Akademisë së Nënoficerëve
Krijimi i Depos Qendrore të Intendencës (fillesa e Bazës së Furnizimit)
Krijimi i Armës së Kimisë
Dita e rënies së Dëshmorëve të Aviacionit në Llogara

Dhjetor:

06 dhjetor 1967
04 dhjetor 1912
25 dhjetor 1925
27 dhjetor 2007

Krijimi i Bazës Ajrore Farkë
Krijimi i Ushtrisë Shqiptare
Krijimi i Forcës Detare
Krijimi i Komandës Mbështetëse

Ditë përkujtimore në Forcat e Armatosura

20 Shkurt 2012
20 Mars 1997
12 Mars 1997

6 Prill 2016

21- 22 Nëntor
5 Maj

Dita e rënies në detyrë e Dëshmorit të Atdheut kapiten Feti Vogli
Dita e rënies në detyrë e Dëshmorit të Atdheut kapiten Nuredin Gorç
Dita e rënies në krye të detyrës të Dëshmorëve të Atdheut Kapiten I Muhamet Hasmuja dhe toger Arben Hoxha
Rënia në krye të detyrës të Dëshmorëve të Atdheut kapiten Floran Deliu dhe togër Donald Hoxha
Përkujtimi i Tragjedisë së Llogorasë.
Dita e Dëshmorëve të Atdheut, homazhe në Varrezat e Dëshmorëve.
Media SocialeMoti