Komandant i Forcës Tokësore

Gjeneral brigade Arben Kingji,
tetor 2020 -

Emri: Arben

Mbiemri: Kingji

Grada: Gjeneral brigade

Datëlindja: 22 dhjetor 1970

Vendlindja: Kukës

Kombësia: Shqiptare

Gjendja Civile: i martuar, me dy fëmijë

Karriera ushtarake:

2020 Komandant i Forcës Tokësore

2018 Komandant i Batalionit të Mbështetjes së SHPFA

2018 Atashe ushtarak në Republikën e Rumanisë

2017 Komandant i Policisë Ushtarake

2015 Komandant i Batalionit të Mbështetjes së SHPFA

2012 Komandant i Batalionit III të Këmbësorisë, në Forcën Tokësore

2010 Oficer shtabi për vlerësimin e Stërvitjes në Shtabin e Forcës së Bashkuar

2007 Zëvendëskomandant i Batalionit të Forcave Speciale

2003 Shef operacionesh në Batalionin e Forcave Speciale

2003 Komandant i Grupit 7të Special në Batalionin Komando

1999 Instruktor  taktike në R.U.Nr.1007

1997 Komandant  Toge në R.U.Nr.1007

1993-1994 Komandant Toge R.U.Nr.9001

Edukimi dhe kualifikimi:

2016 Diplomuar në Drejtësi në Universitetin Wisdom, Tiranë

2016 Kursi i Lartë i Sigurisë dhe Mbrojtjes

2013 Kursi i Lartë i Oficerit

2008 Kursi Komandës SHP 

2008 Kurs trajnimi për Standardizimet me NATO

2007 Trajnim mbi bashkëpunimin civil-ushtarak

2005 Kurs për Orientimin e Kontrollit të Armëve

2002 Kursi Themelor i Oficerit të Shtabit

2000 Kurs për shoqërimin e personaliteteve

1999 Kursi i Forcave Speciale

1994 Kursi bazë Komando

1993 Master Shkencor në Akademinë Ushtarake “Skënderbej”

1993 Përfundon Akademinë a Forcave të Armatosura

Misione ndërkombëtare:

01.2012 - 07.2012 Komandant kontingjenti në Afganistan

07.2009 - 01.2010 Komandant kontingjenti në Afganistan

03.2006 – 09.2006 Komandant kontingjenti në Irak

08.2002 – 02.2003 Komandant kontingjenti në Afganistan

Medalje:

2014 Medalje për Shërbime të Shquara, dhënë nga Ministria Mbrojtjes

2010 Medalje Shërbimi, dhënë nga komandanti i Forca Tokësore

2010 Medalje Merite nga komanda amerikane

2010 Medalje Misioni NATO-ISAF

2007 Medalje për Shërbime Ndërkombëtare, dhënë nga Ministria Mbrojtjes 

2007 Medalje Karriere, dhënë nga SHSHPFA

2006 Medalje për Shërbime të Veçanta dhënë nga SHSHPFA

2003 Medalja e Artë e Shqiponjës dhënë nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë


Media SocialeMoti