Komandanti i Forcës Detare

Kundëradmiral Adnand Agastra, 
dhjetor 2021 -

  Emri:   
Mbiemri: 
Ditëlindja: 
Vendlindja:
Kombësia:
Gjendja civile:    
Grada:  
Adnand
Agastra
21 korrik 1970
Vlorë
Shqiptare
I martuar
Kundëradmiral
Arsimimi  
1988-1992
1999
2001
2005
2006

2012-2013
Akademia Detare
Kursi Bazë i Oficerit, Akademia ushtarake “Spiro Moisiu”, Tiranë,
“Naval Staff College” (NWC – Newport R.I. USA),
“International Senior Officers Staff Course” (Defense Institute/USA),
“College of International & Security Studies, Leaders Program” (“George C. Marshall, European Center for Security Studies” - Germany),
“Naval Command College” (NWC– Newport R.I. USA)
Kualifikime  
 1999
2000
2002
2003

2004

2006
2006
2007
2010
2016
2018
Kursi “Patrol Planning and Maritime Law Enforcement Boarding Officer” (USA, Mobile Training Team),
Seminar “IV Maritime Safety” (Cincsouthlant, Oeiras, Portugal),
Kursi “Advanced Maritime Operational Language” (Comnavnorth, United Kingdom),
“Seminar on Preparedness and Response to Marine Pollution for Government and Senior Managers” (IMO/REMPEC),
“International Military Course on Law of Armed Conflict” (International Institute of Humanitarian Law, Sanremo, Italy),
“NATO Staff Officer Orientation Course” (NATO School, Oberammergau, Germany),
Seminari “Public Information” (JFC Naples/Mobile Training Team),
Kursi “NATO Familiarization” (Albanian Defense Academy),
“NATO Exercise Planning Course” (NATO School, Oberammergau, Germany),
"NATO Senior Officer Policy Course" (NATO School, Oberammergau, Germany),
"NATO Senior Official Strategic Communications Familiarization Course" (NATO School, Oberammergau, Germany)

Veprimtaria ushtarake

29 dhjetor 2021
2021
2020 - 2021
2019 - 2020
2016 - 2019
2015 - 2016
2013 - 2015
2010 - 2012
2007 - 2010
2005 - 2007
2003 - 2005
2002 - 2003
2001 - 2002
1999 - 2001
1996 - 1999
1993 - 1996
1992 - 1993

Komandant i Forcës Detare,
Shef i Degës së Operacioneve dhe Stërvitjes, Forca Detare,
Shef i Qendrës së Programeve dhe Vlerësimit, Shkolla e Trupës AFA,
Komandant Flotiljes së Anijeve,
Përfaqësues Kombëtar Ushtarak në SHAPE/ACO, NATO,
Zëvendëskomandant i Forcës Detare,
Shef Shtabi i Forcës Detare,
Oficer Shtabi, Komanda Detare e NATO (MARCOM), 
Shef Shtabi i Flotiljes Detare Jugore,
Shef i Degës së Operacioneve dhe Stërvitjes, Distrikti II Detar, 
Shef Shtabi i Flotiljes Detare,
Komandanti i Grupit të Rojës Bregdetare,
Specialist i Lundrimit dhe Rojës Bregdetare, Distrikti II Detar,
Komandant anije Patrulluese,
Zëvendëskomandant Gjuajtësi i Madh Detar,
Shef organi në anije (OL-2/3),
Shef Lundrimi në nëndetëse

Tituj, medalje

 
1995
2005
2007
2009
2012
2013
2016

E drejta e lundrimit të anijeve
Medalja e Shërbimit
Medalja e Karrierës
Medalja e Shërbimit të Shquar
Medalje e NATO për Operacionin “Unified Protector” (OUP),
Qytetar Nderi i Rhode Island, USA,
Medalja e detarit.

Gjuhë të huaja

 

Anglisht, italisht.

 


Media SocialeMoti