Komandant i Forcës Ajrore

 

Të dhëna personale

Emri               Vladimir
Atësia            Veip
Mbiemri         Avdiaj
Grada            Gjeneral brigade
Datëlindja      26.07.1961
Vendlindja     Tiranë
Kombësia       Shqiptare
Profesioni       Pilot
Statusi            I martuar, me dy fëmijë

Arsimimi

2009 - 2010    Kolegji i Luftës i Ushtrisë Amerikane, (Master për Studime Strategjike), Carlisle, Pensilvani, SHBA.
2008                 Kursi i Modernizimit të Mbrojtjes, Shkolla e Studimeve Pasuniversitare e Marinës. Californi, SHBA.
2008                 Kursi për Stabilizim, Transformim dhe Rindërtim. Qendra “Marshall”, Gjermani.
2004                 Kursi i Lartë i Oficerit të NATO-s. Qendra e Studimeve të NATO-s. Bukuresht, Rumani.
2000 - 2001     Kolegji i Shtabit & Komandës së Forcave Ajrore Amerikane. Alabama SHBA.
1998                 Instituti i Sigurisë së Fluturimit. Paris, Francë.
1995                 Kursi i Hetimit të Incidenteve për Motorët Reaktivë. Texas, SHBA.
1995                 Instituti i Sigurisë së Fluturimit të Kalifornisë së Jugut, SHBA.
1994 - 1995    Instituti Ushtarak i Gjuhës, Texas, SHBA.
1981 - 1984    Akademia e Forcave Ajrore, Vlorë.
1976 - 1980    Shkolla e Mesme Ushtarake “Skënderbej”, Tiranë.

Karriera ushtarake

2015                Komandant i Forcës Ajrore Shqiptare
2014 - 2015   Zëvendëspërfaqësues dhe Përfaqësues Ushtarak në detyrë i Republikës së Shqipërisë në NATO.
                          Atashe Ushtarak i Republikës së Shqipërisë në Francë dhe Belgjikë.
2013 - 2014    Shef i Kabinetit të Shefit të Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura.
2012 - 2013    Drejtor i Drejtorisë së NATO dhe Politikave Strategjike në Ministrinë e Mbrojtjes.
2010 - 2012    Drejtor i Drejtorisë për Operacionet dhe Stërvitjen në SHP të FA.
2008 - 2009    Shef i Sektorit të Aviacionit në Drejtorinë e Modernizimit në Ministrinë e Mbrojtjes.
2007 - 2008     Drejtor i Drejtorisë së Stërvitjes në Komandën e Forcës së Bashkuar.
2005 - 2007    Oficer Shtabi për Forcën Ajrore në Drejtorinë e Operacioneve dhe Stërvitjes në SHPFA.
2003 - 2004    Komandant i Bazës Ajrore Rinas.
2002 - 2003    Zëvendëskomandant i Bazës Ajrore Rinas.
2001 - 2002    Shef i Sigurisë së Fluturimit në Bazën Ajrore Rinas.
1997 - 2000    Shef i Navigimit Ajror në Komandën e Forcave Ajrore.
1989 - 1997    Pilot (komandant çifti) në Bazën Ajrore Rinas.
1984 - 1989    Pilot (komandant ekuipazhi) në Bazën Ajrore Kuçovë.

Gjuhët e huaja


Është njohës i mirë i gjuhës angleze, si dhe ka njohuri bazë të gjuhës italiane dhe  ruse.







Media Sociale



Moti