Operacione Kërkim Shpëtimi (SAR)

Janar 2021 - Anijet e Rojës Bregdetare, operacion kërkim - shpëtimi në grykëderdhjen e lumit Vjosë

***

Nëntor 2020 - Anija e Forcës Detare shpëton një mjet peshkimi në Shëngjin

***

Tetor 2019 - Anija Oriku P-132 vazhdon të kontribuojë kundër trafikimit ilegal dhe migrimit në detin Egje

Shtator 2019 - Anija Oriku me mision në detin Egje shpëton 111 emigrantë; Anija Oriku me mison në detin Egje shpëton përsëri jetë njerëzish; Anija Oriku me mision në detin Egje shpëton 25 emigrantë

Gusht 2019 - Anija Oriku P132 e Forcës Detare shqiptare, me mision në detin Egje, shpëton 36 emigrantë

Qershor 2019 - Qendra e Zhytjes e Forcës Detare pastron zonën e mermerit në Karaburun; Në dy ditë Roja Bregdetare e Forcës Detare shpëton dy mjete dhe gjashtë persona

Maj 2019 - Qendra e Zhytjes e Forcës Detare pastron zonën e bankinës së Shën Vasilit në Karaburun

Prill 2019 - Anija “Butrinti” me mision në detin Egje shpëton 50 emigrantë; Anija Mati e Forcës Detare ndihmon dy peshkatarë

Shkurt 2019 - Anija “Mati” ndihmon specialistët e TAP

***

Dhjetor 2018 - Anija Lissus e Forcës Detare shqiptare merr pjesë në dy operacione shpëtimi të njëpasnjëshme në detin Egje

Shtator 2018 - Anija “Briza” e Forcës Detare ndihmon anijen gjermane me vela

Gusht 2018 - Anija Mati P-02 ndihmon velierën Whisper

Korrik 2018 - Anija Mati e Forcës Detare ndihmon anijen me vela austriake; Qendra e Zhytjes kryen operacione për pastrimin e hapësirës nënujore; Lissus kryen operacionin e saj të parë në detin Egje

***

Tetor 2017 - Kontingjenti i VI dhe anija Oriku kryejnë operacion shpëtimi në detin Egje

Nëntor 2017 - Repartet e Forcës Detare kontribuojnë për pastrimin e monumenteve historike dhe varrezave të dëshmorëve

Shtator 2017 - Kontigjenti V dhe anija Oriku kryejnë të tjera operacione në detin Egje kundër trafikimit ilegal

Gusht 2017 - Kontigjenti V dhe anija Oriku vazhdojnë të kryejnë operacione në detin Egje kundër trafikimit ilegal

Maj 2017 - Anija Oriku P-132 zhvillon tjetër operacion kundër trafikimit ilegal në detin Egje; Anija Oriku tjetër operacion në detin Egje; Anija Oriku P-132 vazhdon operacionin në detin Egje

Prill 2017 - Mjete dhe zhytës të Forcës Detare për kërkimin e peshkatarëve të mbytur në Vjosë; Anija Oriku operacion në detin Egje; Anija Oriku P-132 vazhdon të kontribuojë kundër trafikimit ilegal dhe migrimit në detin Egje

Mars 2017 - Roja Bregdetare shpëton dy persona

Shkurt 2017 - Roja Bregdetare shpëton dy persona

Janar 2017 - Polumbarët e Qendrës së Zhytjes nxjerrin trupin e pajetë nga rezervuari i Petovës

***

Nëntor 2016 - Forca Detare ndihmon një skaf me dy persona në bord

Gusht 2016 - Efektiva të Forcës Detare kontribuojnë për shuarjen e zjarrit në malin në afërsi të shëngjinit; Forca Detare ndihmon një gomone me 8 persona në bord

Korrik 2016 - Forca Detare ndihmon një veliere me 6 persona në bord; Palombarët e Qendrës së Zhytjes së FD nxjerrin nga uji trupin e pajetë të një shtetasi; Forca Detare zhvillon operacion për neutralizimin e municioneve në det

Maj 2016 - Forca Detare zhvilloi një operacion antindotje në Gjirin e Vlorës

Mars 2016 - Pastrohet plazhi para Shtëpisë së Pushimit Durrës

***

Nëntor 2015 - Forca Detare në operacionin për eliminimin e ndotjes detare

Korrik 2015 - Operacion i suksesshëm për asgjësimin e municioneve të mbetura nën ujë

Mars 2015 - Archangel P – 04 shpëton peshkatarin italian

Shkurt 2015 - Zhytësat tanë zhbllokojnë pompat thithëse në hidrovorin e fshatit Darëzezë, Fier; Zhytësit e Forcës Detare ndihmojnë në zhbllokimin e kolektorit të basenit Manskuri

***

Shtator 2014 - Roja Bregdetare bllokon dy peshkatore italiane; Ekipi mjekësor i Forcës Detare, gatishmëri dhe humanizëm gjatë këtij sezoni turistik

Qershor 2014 - Anija P-118 e Rojës Bregdetare të Forcës Detare shpëton velierën turistike

Maj 2014 - Pastrohet 2.5 km plazh në rajonin e Shkëmbit të Kavajës

Prill 2014 - Anijet e Rojes Bregdetare P-03 dhe P-133, morën pjesë në operacionin e kërkimit

Mars 2014 - Anije të Rojes Bregdetare shpëtojnë ekuipazhin e anijes “Katherina”

Shkurt 2014 - Forca Detare në aksion për pastrimin e mjedisit

***

Korrik 2013 - Roja Bregdetare shpëton dy turistë britanikë në det

Qershor 2013 - Polumbarët e Forcës Detare operacion kërkim-shpëtimi në lumin e Vjosës

 


Media SocialeMoti