Helikoperi Cougar kryen misionin për shuarjen e zjarrit në malin e Krujës

08 prill 2020

Përgjatë ditës së sotme, një helikopter Cougar i është përgjigjur menjëherë situatës së Emergjencve Civile, të krijuar nga një zjarr në malin e Krujës në fshatin Rranxë.

Helikopteri Cougar i pajisur me kovën për shuarjen e zjarreve u nis nga baza ajrore Farkë për në malin e Krujës ku u shua vatra e zjarrit më e rrezikshme pranë banesave të fshatit.

Gjithashtu u bë e mundur shuarja e zjarrit në një zonë të vështirë me shkurre e pyje.

Helikopteri Cougar ka përfunduar me sukses operacionin e shuarjes së zjarrit duke hedhur rreth 25.000 litra ujë që mundësoi shuarjen e zjarrit.

Lexo më shumë...

23 Mars Dita Botërore e Meteorologjisë

23 mars 2020

Data 23 mars shënon Ditën Botërore të Meteorologjisë. Kjo datë përkon edhe me 65 - Vjetorin e krijimit të Shërbimit Meteorologjik Ushtarak. 

Një urim të veçantë për të gjithë kolegët tanë dhe veçanërisht për stafin e Shërbimit Meteorologjik Ushtarak (SHMU).

Që prej vitit 1955, 24 orë në ditë, çdo ditë të vitit, njerëz në uniformë e civile në Forcat e Armatosura të Shqipërisë, marrin, përpunojnë dhe transmetojnë të dhëna për të bërë më të sigurt dhe lehtësuar jetën e përditshme të çdo personi.

Lexo më shumë...

Helikoperi Cougar kryen misionin për shuarjen e zjarrit në Linz, Parku Kombëtar Dajt

22 mars 2020

Përgjatë ditës së sotme, helikopteri Cougar i është përgjigjur menjëherë situatës së emergjencës civile, të krijuar nga një zjarr që ka përfshirë një masiv pyjor në Parkun Kombëtar të Dajtit përkatësisht në zonën e Linzës. 

Helikopteri Cougar i pajisur me një kovë të veçantë ka operuar për shuarjen e vatrës së zjarrit në zonën e Linzës. 

 Krahas angazhimit nga toka te efektiveve përkatës të Mbrojtjes nga Zjarri dhe Shpëtimi (MZSH) u kërkua ndërhyrja nga ajri dhe i një helikopteri të Forcës Ajrore dhe ekuipazhi i tij u angazhuan në operacionin, i cili përfundoi me sukses.

Lexo më shumë...

Zëvendëskomandanti i FAj kolonel Editson Zarka, mori pjesë në Simpoziumin e Komandantëve të Forcave Ajrore të NATO 2020

11 mars 2020

Më datat 9-10 mars 2020, zëvendëskomandanti i Forcës Ajrore kolonel Editson Zarka, mori pjesë në Simpoziumin e Komandantëve të Forcave Ajrore të NATO 2020, (NATO Air Chiefs' Symposium 2020), i cili u zhvillua në Komandën Ajrore të Aleancës, në Ramstein, Gjermani.

Simpoziumi u zhvillua nën drejtimin e gjeneral Jeffrey Harrigian, komandant i Komandës Ajrore të Aleancës dhe kishte si qëllim shkëmbimin e eksperiencave dhe ideve midis komandantëve të Forcave Ajrore të NATO, për të përmirësuar bashkëpunimin në fushën ajrore të Sigurisë dhe Mbrojtjes.

Lexo më shumë...

Kursantët e Qendrës Stërvitore, praktikë në Bazën Ajrore të Farkës

05 mars 2020

Kursantët e Qendrës Stërvitore zhvilluan gjatë ditës së sotme praktikë mësimore në Bazën Ajrore të Farkës. Temat kryesore mësimore ishte helikopteri në sheshin e provës si dhe masat e sigurimit teknikë. 

Gjatë zhvillimit të temave, kursantët u njohën nga afër me procedurat dhe masat e sigurimit teknik.

Këto praktika mësimore do ju shërbejnë praktikantëve në të ardhmen për tu afësuar si teknik helikopteri, trafikun ajror si dhe kërkim - shpëtim, ose siç njihet, SAR (Search and Rescue).

Lexo më shumë...

Zëvendëskomandanti i Forcës Ajrore Zhvilloi një vizitë në qendrën stërvitore, Kuçovë

03 mars 2020

Zëvendëskomandanti i Forcës Ajrore, kolonel Editson Zarka ndoqi nga afër zhvillimin e një ore mësimore, të Kursit Bazë të Nënoficerit, Faza II, në qendrën e stërvitjes në Kuçovë. Tema që u zhvillua nga major Ermald Hoxha ishte rrotori kryesor (helika kryesore e helikopterit AB-206). 

Kolonel Zarka uroi të gjithë kursantët për zhvillimin me sukses të këtij kursi që shërbejnë për marrjen e gradës të radhës si dhe në rritjen profesionale për tu aftësuar profesionalisht si teknikë të helikopterëve. 

Vizita vazhdoi në nënstacioni meteorologjik Kuçovë, ku kolonel Zarka falënderoi për punën e bërë nga personeli për marrjen e të dhënave dhe raportimeve në kohë reale.

Lexo më shumë...

Media SocialeMoti