Misione në interes të Emergjencave Civile dhe në ndihmë të komunitetit

Emergjenca Civile 2017

 • 08.01.2017, helikopteri “Cougar” kreu një operacion shpëtimi në fshatin Berishë, Iballë të Pukës, ku ndodheshin 3 persona të izoluar në një minierë, të cilët pasi u shpëtuan u morën dhe u transportuan në Pukë. Gjithashtu helikopteri “Cougar”.
 • 09.01.2017, u  realizuan  i dy misione si Ambulancë Ajrore në Librazhd dhe në fshatin Gracen, Kërrabë, ku janë transportuar dy të sëmurë për në spital.
 • 10.01.2017, është kryer  transportim dhe shpërndarje ndihmash në zonën e Arrënit dhe Kalis, Bashkia Kukës, në zonën e Kelmendit, në Malësinë e Madhe, në zonën e Lurës, në Dibër  dhe Tropojë.
 • 11.01.2017, u realizua transportim dhe shpërndarje ndihmash në Tërnovë të Vogël të Bulqizës dhe në Bajram Curri.
 • 12.01.2017, janë angazhuar dy helikopterë Cougar për transportim dhe shpërndarje ndihmash të cilët kanë kryer nga  një mision në Rosh, Mirditë dhe Bajram Curri.
 • 13.01.2017, janë angazhuar dy helikpterë për transportim dhe shpërndarje ndihmash. Helikopteri  MI-8, ka kryer një mision në zonën Lurës, kurse helikopteri Cugar ka kryer  një mision në Pukë.
 • 14.01.2017, helikopteri  MI-8, ka kryer një mision transportimi dhe shpërndarje ndihmash në zonën Komanit.
 • 15.01.2017, helikopteri  MI-8, ka kryer dy misione transportimi dhe shpërndarje ndihmash në zonën e Bregu të Lumit  (Lugina e Thethit) dhe një tjetër mision në Apripa e Gurit (Lekëbibaj). Helikopteri Cougar  ka realizuar transportim dhe shpërndarje ndihmash në zonën e Lurës.
 • 20.01.2017, kryen disa misione konkretisht: dy helikopterë Cougar kryen disa misione në fshatin Ketë, Njësia Administrative Xibër, Bashkia Klos dhe më pas në fshatin Lami i Madh, Njësia Adminstrative Derjan, Bashkia Mat. Gjithashtu Helikopteri MI-8 , ka kryer dy misione transportimi dhe shpërndarje ndihmash   në fshatin Kalis, Bashkia Kukës dhe në fshatin Theth, Njësia Administrative Shalë, Bashkia Shkodër,
 • 21.01.2017, vijuan misionet e transportimit dhe shpërndarjes së ndihmave  në jug të vendit në Nivicë,  Tepelenë ku u shpërndanë Gjithashtu u krye dhe një mision në Çaje, Kukës ku u shpërndanë. 

Emergjenca Civile 2016

 • 29.08.2016, helikopterët e Bazës Ajrore, Farkë kontribuojnë në operacionet për shuarjen e zjarreve, në  malin e Oroshit, në Mirditë,
 • 27.07.2016, helikopterët e Bazës Ajrore, Farkë kontribuojnë në operacionet për shuarjen e zjarreve, në rajonin e Pezës, 
 • 08.11.2016, helikopteri Cougar kryen një operacion kërkim shpëtimi, për evakuimi e një familje të rrezikuar nga përmbytjet  në Burrel
Media SocialeMoti