Kualifikimi dhe trajnimi i personelit FAj

Kualifikimi dhe trajnimi i personelit Forcës Ajrore Shqiptare:

Në vitin 2017

 • Kursi i Avancuar, Terminologjia e Operacionit Ajror, Turqi, 2 efektivë

Në vitin 2016:

 • Kursi i helikopterit AS 532, Ankara, 3 teknikë
 • Kursi i teknikut të fluturimit AS 532, Izmir, Turqi, 2 teknikë
 • Kursi teknik i helikopterit AB 206, Ankara, Turqi, 1 teknik,
 • Kursi “Tactical Evaluation Course (Taceval), for Air Force”, Gjermani, 1 pilot

Për vitin 2015

 • Trajnimi i pilotëve/operatorë SAR, Britani e madhe, 3 efektivë,
 • Kursi “Terminologjia e operacionit ajror”, Turqi 1 efektiv,
 • Kursi “Terminologjia e kontrollit të trafikut ajror”, Turqi 2 efektive,
 • Kursi “Trajnim familjarizues teorik me helikopterin EC-145”, Gjermani, 3 pilotë.
 • Kursi “Trajnim familjarizues teknik mirëmbajtje me helikopterin EC-145, konfiguracioni SAR, Gjermani, 5 teknikë,
 • Kursi “Trajnim familjarizues teknik motori me helikopterin EC-145, konfiguracioni SAR”, Gjermani, 4 teknikë.

Në vitin 2014 kanë kryer trajnimin ‘Type Rating’ 4 pilotë në  Francë, si dhe kanë kryer trajnim në simulator 5 pilotë, kanë përfunduar trajnimin IFR në helikopter dy-motorësh (A109E) 8 pilotë, prej të cilëve 2 pilotë kanë përfunduar trajnimin SAR me helikopterin tip AB-212. Po me këtë projekt, kanë përfunduar trajnimin edhe 4 anëtare bordi (Rear Crew) për SAR, kanë kryer trajnimin ‘Type Rating’ 6 pilotë në  Francë me Helikopterët Cougar, përgatitjen, kontrollin dhe certifikimin e ekuipazheve ajrore (pilot, komandant ekuipazhi SAR dhe teknikë bordi).

 

 

 

Media SocialeMoti