COVID–19, FA vijon operacionin humanitar dhe monitorim/patrullimin

Strukturat e Forcave të Armatosura vijojnë të jenë të angazhuara në operacionin humanitar për shpërndarjen e ndihmave ushqimore për familjet në nevojë dhe të monitorim/patrullimin me automjete të blinduara, në kuadër të masave të marra për parandalimin e përhapjes së COVID - 19.

Në depot e Rezervave të Shtetit, strukturat e Forcave të Armatosura vijonë intesivisht punën për përgatitjen e pakove ushqimore për familjet në nevojë dhe ato të prekura nga tërmeti. Gjatë 24 orëshit të fundit janë dërguar një sasi e konsiderueshme pakosh ushqimore në zonën e Vorës, në njësinë administrative Bërxullë, Prezë, në njësinë administrative Zall-Herr dhe në fshatin Çerkezë – Morinë.

Ndërkohë, vijojnë të jenë në terren automjetet e blinduara dhe njësi patrullimi të Forcës Tokësore, Policisë Ushtarake, Forcës Detare, Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes dhe Forcës Ajrore, të cilët janë ndarë në qarqet e prekura nga ky virus, për të mbështetur Policinë e Shtetit, për të disiplinuar të gjithë ata qytetarë, të cilët nuk respektojnë fashat e orareve dhe kthehen në rrezik për shëndetin e banorëve të tjerë. 

Lexo më shumë...

COVID - 19, Forcat e Armatosura shqiptare vijojnë të jenë në terren dhe të angazhuar në operacionin humanitar dhe në monitorim/patrullim në gjithë vendin

Forcat e Armatosura, në funksion të rritjes së ndërgjegjësimit dhe mbrojtjes së shëndetit të çdo qytetari, vijojnë operacionin për shpërndarjen e ndihmave ushqimore për familjet në nevojë dhe monitorim/patrullimin me automjete të blinduara, në kuadër të masave të marra për parandalimin e përhapjes së COVID - 19.

Gjatë ditës së sotme operacioni humanitar për shpërndarjen e ndihmave ushqimore familjeve në nevojë ka vijuar në bashkinë Shijak dhe në njësinë administrative Manëz, ku është ndjekur nga afër dhe nga shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku dhe komandanti i Komandës Mbështetëse gjeneral brigade Ndriçim Sallaku.

Lexo më shumë...

COVID -19, Forcat e Armatosura "zbarkojnë" pakot me ndihma në qarkun e Lezhës

Harta e operacionit humanitar për shpërndarjen e pakove me ndihma ushqimore po zgjerohet dita ditës. Vetëm gjatë ditës së sotme efektivët e FA kanë shpërndarë 300 pako në qarkun e Lezhës dhe Mirditës. Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA ka qenë sot në fshatin Ndërfan të Njësisë Administrative Rrëshen, duke iu gjendur pranë në këto ditë të vështira familjeve në nevojë.

Gjeneral brigade Kollçaku u shpreh se Ministria e Mbrojtjes dhe Shtabi i Përgjithshëm, ka aktivizuar burimet nga Rezervat e Shtetit dhe së bashku me efektivët e FA kemi nisur shpërndarjen. Gjithashtu nuk mungoi as ripërsëritja e thirrjes për çdo qytetar që të qëndrojnë brenda si dhe të respektojnë të gjitha masat e marra nga qeveria. 

Lexo më shumë...

Forcat e Armatosura në shërbim të qytetarëve

Forcat e Armatosura të RSH që në momentet e para të marrjes së njoftimit për përhapjen e virusit COVID - 19 në territorin e RSH, morën masa të menjëhershme për vendosjen në gatishmëri të kapaciteteve, me qëllim vendosjen në dispozicion të autoriteteve civile për mbështetjen e nevojshme në interes të qytetarëve shqiptarë.

Me kërkesë të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Ministrisë së Rendit dhe në mbështetje të aktit normativ të Këshillit të Ministrave, Forcat e Armatosura kanë më shumë se 10 ditë që vijojnë detyrat e patrullimit të përbashkët me Policinë e Shtetit, për zbatimin e ndalimit të kufizuar të lëvizjes në rrugët kryesore të Tiranës, Durrësit si dhe të qyteteve të tjera.

 

Lexo më shumë...

FA angazhim maksimal në mbështetje të familjeve në nevojë

Prej disa ditësh efektivë të Batalionit të Mbështetjes Rajonale, Batalionit të Xhenios dhe atij të Transportit të Komandës Mbështetëse janë angazhuar maksimalisht në depot e Rezervave të Shtetit për përgatitjen e pakove ushqimore për familjet në nevojë dhe pensionistëve kryefamiljarë për përballimin e situatës së krijuar nga virusi COVID-19.

Pakot që u përgatitën në Rezervat e Shtetit u u morën në dorëzim nga pushteti loKal, ku në bashkëpunim të ngushtë me Komandën Mbështetëse dhe Emergjencat Civile si dhe me shoqatën “Fundjavë Ndryshe” nisi shpërndarja e tyre kryesisht familjeve të prekur nga tërmeti, familjeve në nevojë dhe pensionistëve kryefamiljarë.

Gjithsej janë paketuar, grumbulluar dhe shpërndarë rreth 1550 pako nga Rezervat e Shtetit dhe 180 pako nga “Fundjavë Ndryshe” kryesisht produkte ushqimore bazë dhe detergjentë, më së shumti në zonat Thumanë, Shijak, Ishëm, Budull, Mazhë e Madhe, Bubq dhe Laç.

Lexo më shumë...

Forcat e Armatosura në gatishmëri kundër COVID-19

Duke filluar që në orët e para të mëngjesit të ditës së sotme, Forcat e Armatosura janë angazhuar në mbështetje të Policisë së Shtetit në qarqet kryesore të vendit (Tiranë, Durrës, Shkodër, Lezhë, Elbasan, Berat, Lushnje, Fier dhe Vlorë) për përballimin e situatës së krijuar nga COVID-19, duke ushtruar kontrolle për personat e kthyer nga vëndet e prekura nga virusi, por mbi të gjitha sensibilizim për qytetarët, kryesisht për ata që kanë udhëtuar në vendet më të prekura, për të siguruar respektimin e masave për parandalimin e përhapjes së COVID -19. 

Si rrjedhojë efektivët e Forcës Tokësore dhe Policisë Ushtarake të pajisur me pajimet personale, mjetet mbrojtëse dhe mjetet çndotëse i janë bashkuar në ndihmë Policisë së Shtetit duke bashkëvepruar dhe njëherë si një njësi e vetme. 

Lexo më shumë...

Forcat e Armatosura zhvillojnë aktivitetin sportiv “Pesë Garëshi Ushtarak” për vitin 2020

Në Garnizonin e Zall-Herrit u zhvilluar ceremonia e përfundimit të aktivitetit sportiv “Pesë Garëshi Ushtarak”, në rang FARSH.

Vëndin e parë në këtë aktivitet sportiv e zuri Forca Tokësore, ku u pasua nga Komanda e Doktrinës dhe Stërvitjes që zuri vendin e dytë dhe Policia Ushtarake në vendin e tretë.

 

Lexo më shumë...Media SocialeMoti