Shef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura

Gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku
gusht 2017 -

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku ka lindur më 05 qershor 1967, në Pëllumbas, Berat. Në karrierën e tij të gjatë e të spikatur ushtarake, pas përfundimit të Akademisë Ushtarake në vitin 1990 si oficer zbulimi taktik, ka shërbyer si drejtor i Drejtorisë J5/8 në Shtabin e Përgjithshëm, para se të kryente detyrën e drejtorit të Përgjithshëm të Agjencisë së Inteligjencës, Sigurisë dhe Mbrojtjes (AISM). Gjithashtu gjeneral brigade Kollçaku ka mbajtur edhe pozicione të ndryshme në nivel drejtor drejtorie, si edhe pozicione të tjera të rëndësishme në mjedise ndërkombëtare e shumëkombëshe. Në kuadër të NATO, detyra e tij e fundit ka qenë drejtor i Divizionit të Koordinimit dhe Integrimit në Komandën Supreme të Aleancës në periudhën 2013 - 2014.
Gjeneral brigade Kollçaku ka ndjekur dhe është diplomuar edhe në Kolegjin e Komandës dhe Shtabit të Përgjithshëm të SHBA, Kolegjin e Forcave të Armatosura të Përbashkëta, Kursin e Kombinuar të Inteligjencës Strategjike pranë Agjencisë së Zbulimit Ushtarak të SHBA, si dhe Kursin Ekzekutiv të Studimeve Strategjike të Sigurisë Evropiane në Qendrën “Xhorxh C. Marshall”.

Lexo më shumë...

Zëvendësshef i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura

Gjeneral brigade Manushaqe Shehu,
janar 2018 -

Gjenerale brigade Manushaqe Shehu ka lindur më 5 nëntor 1965 në Peshkopi. Ka përfunduar studimet në Akademinë e Lartë të Oficerëve në Tiranë në vitin 1984 - 1988Gjatë viteve 1989 - 1994, përfundon Fakultetin e Drejtësisë në Universitetin e Shkodrës. Në vitin 1991 merr gradën kapiten i parë.
Më 8 tetor 2007 emërohet ndihmëse e presidentit të Republikës për çështjet ushtarake dhe integrimin euroatlantik. Në vitin 2010 përfundon Master Shkencor të Nivelit të Dytë (MND) në fushën Sigurisë Kombëtare dhe ndjek gjithashtu doktoraturën në fushën e Sigurisë Kombëtare.
Më 1 dhjetor 2016 emërohet në detyrën e komandantit të Komandës së Doktrinës dhe Stërvitjes. 
Gjenerale brigade Shehu është dekoruar me urdhra e medalje të ndryshme nga ministri i Mbrojtjes dhe shefi i Shtabit  të Përgjithshëm të FA

Lexo më shumë...

Komandant i Forcës Tokësore

Gjeneral brigade Albert Mullai,
janar 2019 -

Gjeneral brigade Albert Mullai ka lindur më 23 shkurt 1964 në Tiranë. Ka kryer studimet ushtarake në Akademinë Ushtarake në vitet 1984 - 1988. Ka qenë pedagog në Akademinë e Mbrojtjes dhe në vazhdim ka drejtuar sektorë dhe drejtori të ndryshme në SHP. Pas disa eksperiencave si oficer shtabi në përfaqësi dhe shtabe ndërkombëtare, ka qenë edhe atashe ushtarak Republikës së Shqipërisë në SHBA.
Karrierën e tij ushtarake e ka nisur në 1988 dhe komandant i Akademisë së Nënoficerëve ka qenë detyra e tij e mëparshme si ushtarak karriere.
Gjeneral Mullai ka një pjesëmarrje të spikatur në misione të NATO, ndër këto përmendim detyrën si Këshilltar i Lartë për Personelin pranë Ministrisë së Mbrojtjes e Shtabit të Përgjithshëm të FA afgane në kuadër të “Resolute Support Mission” të NATO.

Lexo më shumë...

Komandanti i Komandës Mbështetëse

General brigade Ndriçim Sallaku,
mars 2019 -

Gjeneral brigade Ndriçim Sallaku ka lindur më 14 qershor 1966 në Rade, Durrës. Ka përfunduar studimet në Shkollën e Lartë të Bashkuar të Oficerëve dhe është titulluar oficer aktiv në specialitetin Logjistikë në vitin 1991.

Gjatë karrierës ushtarake gjeneral brigade Ndriçim Sallaku ka marrë pjesë në detyra brenda dhe jashtë vendit: si zëvendësdrejtor në Drejtorinë Logjistike, komandant i Batalionit të Transportit në Brigadën Logjistike, drejtor në Drejtorinë Logjistike në Shtabin e Përgjithshëm, ai ka kryer detyrën e vëzhguesit ushtarak të Kombeve të Bashkuara ne misionin UNOMIG në Gjeorgji, ka marrë pjesë në misionin e emërtuar ALTHEA në Bosnje Hercegovinë, mision i udhëhequr nga BE ose me emërtimin EUFOR, ka punuar si oficer shtabi në Komandën e Forcave Tokësore të NATO LANDCOM.

Gjeneral brigade Sallaku  është vlerësuar me medalje të ndryshme për arritje gjatë karrierës së tij të gjatë ushtarake nga autoritetet më të larta të BE, Kombeve te Bashkuara, ministrit të Mbrojtjes dhe shefit të Shtabit të Përgjithshëm të FA. 

Lexo më shumë...Media SocialeMoti