Kremtohet 96 - Vjetori i Forcës Detare

24 dhjetor 2021 

Në portin e Durrësit u zhvillua ceremonia me rastin 96 - Vjetorit të Krijimit të Forcës Detare.
Në ceremoni morën pjesë zëvendësministrja e Mbrojtjes Dallëndyshe Bici, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA gjeneralmajor, prof. asoc. Bajram Begaj, komandant i Forcës Detare gjeneral brigade Ilir Xhebexhia, ish - komandantë të Forcës Detare ndër vite, prefekti i qarkut z. Roland Nasto dhe personel i Forcës Detare.
Gjatë fjalës përshëndetëse zëvendësministrja e Mbrojtjes znj. Dallëndyshe Bici e konsideroi këtë ditë si një homazh dhe nderim për punën dhe veprën e të gjithë brezave që kanë shërbyer ndër vite në Forcën Detare

Lexo më shumë...

Komandanti i Forcës Detare gjeneral brigade Ilir Xhebexhia zhvilloi një vizitë zyrtare në Rumani

25 nëntor 2021

Me ftesë të komandantit të Forcës Detare, kundëradmiral Mihai Panait të Rumanisë, komandanti i Forcës  Detare, gjeneral brigade Ilir Xhebexhia, në datat 22-24 nëntor zhvilloi një vizitë zyrtare në Rumani. Në këtë vizitë zyrtare gjeneral brigade Xhebexhia shoqërohej nga atasheu ushtarak i Republikës së Shqipërisë në Rumani kolonel Leonard Çoku.

 

Lexo më shumë...

Atasheu ushtarak kolonel Nicolas Coussière zhvilloi një vizitë në Komandën e Forcës Detare

15 nëntor 2021

Paraditen e sotme, atasheu  ushtarak kolonel Nicolas Coussière zhvilloi një vizitë në Komandën e Forcës Detare. Ai u prit në takim nga komandanti i Forcës Detare gjeneral brigade Ilir Xhebexhia. Gjatë takimi u vlerësua niveli i bashkëpunimit të deritanishëm si dhe vazhdimësia  e ecurisë së këtij bashkëpunimi dypalësh në vizitat portuale të përbashkëta, stërvitjet me anije dhe me zhytësa, pastrimi i hotspoteve në hapsirën detare nga municionet e vjetëra.

 

Lexo më shumë...

Bashkëpunimi ndërmjet Forcës Detare italiane dhe shqiptare për “AL-8 Expret’s Meeting in the Field of MSA ( V-RMTC)”

04 nëntor 2021

Në kuadër të aktivitetit të Planit të Bashkëpunimit Ushtarak dypalësh me Forcën Detare të Italisë,“AL-8 Expret’ Meeting in the Field of MSA (V-RMTC)”, nga data 02-04.11.2021, në Forcën Detare zhvilluan vizitë ekspertë të Forcës Detare Italianë.

Në Komandën e Qendrës së Vëzhgimit Detar të Forcës Detare, u zhvillua një takim pune. Komandanti i Qendrës së Vëzhgimit Detar, N/Kolonel Besnik Borici, mbas urimit të mirëseardhjes përfaqësuesve italian si dhe vlerësimit për bashkëpunimin e deritanishëm, u diskutua mbi rëndësinë e bashkëpunimit dypalësh, shkëmbimi i të dhënave të V-RMTC-, azhornimet e aplikacioneve të reja që do të përdoren për V-RMTE, mundësitë teknike për përmirësimin e rrjetit VRMT, ndërveprimet e mundshme, rëndësinë e zhvillimit të stërvitjes si dhe trajnimi i personelit të Forcës Detare për V-RMTC, shkëmbimi i të dhënave të V-RMTC.

Lexo më shumë...

Anija e Forcës Detare P-134 “ Butrinti” , ka zhvilluar vizitë portuale në Split, Kroaci dhe Bar, Mali i Zi

01 nëntor 2021

Anija P-134, “Butrinti” me komandant kapiten i rangut III-të Altin Liçaj, ka zhvilluar vizitë portuale në Split, Kroaci dhe Bar, Mali i Zi.

 Komandanti i Flotiljes Detare Pashaliman kapiten i rangut I-rë Sabri Gjinollari, para nisjes së anijes për vizitë, përshëndeti dhe uroi efektivin e Anijes P-134 “Butrinti”, udhëtim të mbarë. Komandanti i anijes P-134, “Butrinti”, u prit nga komandanti i Rojes Bregdetare të Kroacisë, gjatë takimit u diskutua në lidhje me shkëmbimin e eksperiencave, bashkëpunimin në stervitje dhe vizitave portuale të mëtejshme, midis dy vendeve.

Komandanti i Anijes P-134 “Butrinti”,gjithashtu u prit dhe nga kryebashkiaku i Splitit, Z. Ivica Puljak, i  cili shprehu mirëseardhjen në vizitën e tyre të parë zyrëtare të anijes së Forcës Detare të Shqipërisë.

Lexo më shumë...

Gjeneralmajor prof.asoc. Bajram Begaj inspekton zhvillimin e stërvitjes “Flotex-21”

20 tetor 2021

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, i shoqëruar nga komandanti i Forcës Detare, gjeneral brigade Ilir Xhebexhia, zhvilloi një vizitë inspektuese të stërvitjes  “Flotex-21”, faza e ekzekutimit të së cilës po zhvillohet në Gjirin e Vlorës në periudhën 18 - 22 tetor 2021.

Stërvitja Flotex është stërvitja vjetore kryesore e Forcës Detare, pasi shërben për vlerësimin dhe certifikimin e aftësive dhe kapaciteteve të Flotiljes Detare në realizimin e misionit dhe detyrave të saj themelore. E veçantë në stërvitjen e këtij viti ishte realizimi i qitjeve detare me armatimin e anijeve, bazuar në skenarë të supozuar.

Lexo më shumë...

Page 1 of 83


Media SocialeMoti