• 26 maj 2020

  Strukturat e Forcave të Armatosura kanë vijuar operacionin humanitar për shpërndarjen e ndihmave ushqimore gjatë gjithë javës së shkuar, për familjet në nevojë dhe atyre të prekura nga tërmeti.

  Gjatë gjithë kësaj jave angazhimi i strukturave të Forcave të Armatosura ka qenë më i madh pasi janë angazhuar shumë struktura duke e shtrirë operacionin humanitar pothuajse në të gjitha qarqet e vendit dhe më së shumti në qarqet e jugut të Shqipërisë, duke filluar nga Qarku i Durrësit, Gjirokastrës, Korçës, Beratit, Fierit dhe deri në Qarkun e Vlorës.

  Gjatë dorëzimit të pakove ushqimore të përgatitura nga Rezervat e Shtetit, në të gjitha këto qarqe, krahas forcave dhe mjeteve të shumta, kanë shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku, zv. shefja e Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjenerale brigade Manushaqe Shehu, komandanti i KM, gjeneral brigade Ndriçim Sallaku, komandanti i FT, gjeneral brigade Albert Mullai, drejtori i Përgjithshëm i AKMC, z. Haki Çako të shoqëruar nga prefektët e këtyre qarqeve.

 • 22 maj 2020

  Në mjediset stërvitore të Forcës Tokësore, gjatë muajve prill dhe maj u zhvillua stërvitje paradislokuese me personelin e përzgjedhur për misionet “Resolute Support Mission” në Afganistan dhe “KFOR” në Kosovë. 

  Këto stërvitje kryhen përpara nisjes së çdo misioni dhe kanë për qëllim përmirësimin e aftësive operacionale për kryerjen e detyrës, kryesisht për krijimin e pikave të kontrollit në mjedise jo të sigurta dhe terrene të panjohura, shpërndarjen e turmave në situata të tensionuara, goditjen e objektit brenda të cilit ka elementë të rrezikshëm, patrullimin si në këmbë ashtu edhe me mjete, ruajtjen e objekteve të rëndësisë së veçantë, e deri te bashkëpunimi me aktorët lokalë në zonën e operacionit.

Të Rejat e Fundit nga FT

Të gjithë artikujt


Batalioni Komando i bashkohet nismës “Dhuro gjak në ndihmë të fëmijëve talasemikë dhe urgjencave për situatën COVID - 19”

16 prill 2020 Në ambientet e Qendrës Shëndetësore të garnizonit “Skënderbej” efektivët e Batalionit Komando ju bashkuan nismës së marrë nga Qendra...Batalioni III i Këmbësorisë dhuron gjak, në ndihmë të fëmijëve talasemikë

01 prill 2020 Në ambientet e Qendrës Shëndetësore të Repartit Ushtarak 1030 Poshnje, Berat efektivët e Batalionit III i bashkohen nismës së marrë...Efektivët e Forcës Tokësore vazhdojnë detyrën në terren

19 mars 2020 Efektivët e Forcës Tokësore vazhdojnë të kryejnë detyrën në qarqet kryesore të vendit në kuadër të masave të marra për parandalimin e...Forca Tokësore në gatishmëri kundër Covid-19

12 mars 2020 Duke filluar që në orët e para të mëngjesit të ditës së sotme, Forca Tokësore është angazhuar në mbështetje të Policisë së Shtetit në...Përfundon stërvitja KFOR - 27

09 mars 2020 Nga data 21 shkurt deri më 09 mars, në bazën e trajnimeve ndërkombëtare Hohenfles, Gjermani u zhvillua stërvitja shumëkombëshe “KFOR...Forca Tokësore ngre kupën e 5 - Garëshit edhe këtë vit

9 mars 2020 U zhvillua paraditen e sotme, në Garnizonin e Zall - Herrit ceremonia e përfundimit të 5-Garëshit Ushtarak në rang Force të Armatosur....Mbledhje mësimore me shefat e Operacioneve dhe Stërvitjes

Nga data 3 deri 5 Mars 2020 në shtabin e Forcës Tokësore, u zhvillua “Mbledhje mësimore” me shefat e operacioneve dhe të stërvitjes të reparteve....Kompania MADM përfundon trajnimin në Republikën Çeke

2 mars 2020 Nga data 22 deri më 29 shkurt 2020 në Vyskov, Çeki, kompania e MADM, pjesë e Batalionit të Mbështetjes me Luftim, zhvilloi stërvitje...DVD e stërvitjes "Kalorësi 20"

28 shkurt 2020 Sot në Amfiteatrin e Liqenit Artificial u zhvillua demonstrim stërvitor me rastin e përfundimit të stërvitjes “Kalorësi 20”. Në...Pëfundon stërvitja “Shpiragu 20”

28 shkurt 2020 Trupat e Forcës Tokësore vijojnë stërvitjen për të rritur kapacitetet për kryerjen e detyrave në kuadër të operacioneve të...Forca TokësoreMisioni dhe Detyrat

Misioni: Sigurimi dhe mbajtja në gatishmëri e kapaciteteve të nevojshme operacionale për ruajtjen dhe mbrojtjen e pavarësisë, sovranitetit dhe tërësisë territoriale të Republikës së Shqipërisë në...Struktura e FT

Forca Tokësore ka në strukturën e saj, Komandën dhe Shtabin e FT si dhe repartet e nënrepartet me të cilat bën të mundur realizimin e misionit të saj. Komanda dhe Shtabi Kompania e Mbështetjes së...Historiku i FT

Forca Tokësore është njësi prioritare në strukturën e Forcave të Armatosura. Forca Tokësore u krijua më datë 29 gusht 2000, duke përfshirë në radhët e saj njësi dhe reparte me traditë me një...KontaktAdresa: Zall - Herr, Tiranë

Tel: +355 56 44 0253

+355 56 44

Tel: (511) 1009

E-mail: edvin.zguro@aaf.mil.al

Shtypi në FA

Të gjithë artikujt


Media SocialeMoti