• 09 korrik 2020

  Në Garnizonin e Flotiljes  Detare Pashaliman dhe konkretisht në Gjirin e Dukatit u zhvillua stërvitja “PASHALIMANI 2020 “ ku morën pjesë, Batalioni i Forcave Speciale ,Forca Detare, Forca Ajrore.

  Efektivë të Batalionit të Forcave Speciale, të mbështetur nga anijet e Forcës Detare P-134 “BUTRINTI“ dhe P132 “ORIKU“ si dhe helikopteri COUGAR  i Forcës Ajrore, testuan dhe rritën me tej aftësitë dhe kapacitetet e tyre për t’u përballur me situata të ndryshme që mund kërcënojnë sigurinë dhe paqen.

  Për këtë qëllim në datat 07-08.07.2020 u zhvilluan demonstrime stërvitore me skenarët, ndërhyrje nga toka duke goditur dhe kontrolluar mjete të dyshuar për transport të lëndëve plasëse, testimi i  aftësive  të bordingut duke u infiltruar nga ajri dhe deti në një anije të dyshuar, goditjen e elementëve  kriminalë dhe terroristë me anë të zbarkimit nga deti si dhe rritën kapacitetet e zhytësve të Batalionit Special.

 • 01 korrik 2020

  Gjatë paradites në anijet e klasit Iliria në Portin e Durrësit u zhvillua testimi për vetëdrejtimin e anijes. Testimi u zhvillua në dy faza teorik dhe praktik. Në testim morën pjesë 8 oficer! Testimet u ndonjën nga Shefi i Shtabit të Forcës Detare kapiten i rangut të dytë Sabri Gjinollari dhe Shefi i Degës Operacioneve dhe Stërvitjes kapiten i rangut të parë Engjell Sinanaj. Testimi praktik u zhvillua në det duke zbatuar disa skenar ku u testuan aftësite e Komandantëve dhe efektivave për drejtimin   e sigurt të anijes.

  Skenarët që u zhvilluan ishin dhënie ndihme njeriu në det, drejtimi i anijes në kushte të avarive të ndryshme në anije, lufta kundra zjarrit dhe ujit, mbrojtja e afërt e anijes etj. 

Të Rejat e Fundit nga FD

Të gjithë artikujt

Përfundoi Kursi Bazë i Nënoficerit

03 qershor 2020 Në mjediset e Qendrën Stërvitore, Pashaliman, ka përfunduar Kursi i Nënoficerit me specialitet Detari, i cili zgjati 8 javë....Efektiv të Forcës Detare dhurojnë gjak

10 prill 2020 Sot, në ambientet e Qendrës  Shëndetësore të Forcës Detare,  efektivë të kësaj komande dhe reparteve vartëse të saj janë paraqitur...Në Bazën Detare amerikane në Napoli, u mbajt simpoziumi i nënoficerëve Lidërship të Afrikës dhe Evropës (EASELS)

04 mars 2020 Në Bazën Detare amerikane në Napoli është zhvilluar Simpoziumi i nënoficerëve Lidership të Afrikës dhe Europës (EASELS), ku morën...Në Qëndrën Stërvitore të Pashalimanit përfundoi Kursi i Stërvitjes Individuale të Avancuar

Në datë 26.02.2020 në Qendrën e  Stërvitjes Bazë Detare përfundoi Kursi Stërvitjes Individuale të Avancuar (SIA) specaliteti Detari.  Periudha e...Miqtë e vegjël të Forcës Detare, vizituan Portin e Durresit në një orë mësimore

19 shkurt 2020 Në vazhdim të bashkëpunimit midis Forcës Detare dhe komunitetit, specialistë të Shërbimit Hidrografik zhvilluan një orë mësimi për...Zëvendëskomandanti i Forcës Detare viziton Komandën e Flotës së Pestë Detare të SHBA

17 shkurt 2020 Më datën 8 shkurt 2020, zëvendëskomandanti i Forcës Detare, kapiten i rangut I Artur Meçollari zhvilloi një vizitë në Komandën e...Vizita e atasheut francez në Forcën Detare

11 shkurt 2020 Atasheu i ri ushtarak francez kolonel Fabrice Duda zhvilloi një vizitë prezantuese në Komandën e Forcës Detare.  Ai u prit në takim...Vlerësohet kontributi i Qendrës Stërvitore Pashaliman për trajnimin e personelit të Policisë Detare Kufitare

05 shkurt 2020 Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Drejtues Madhor Ardi Veliu i akordon "Certifikatë Mirënjohjeje", Qendrës Stërvitore...Zhvillohet në Shqipëri takimi i Grupit të Punës për Operacionet Detare të NATO (MAROPSWG)

Në datat 14 – 23 janar 2020 në mjediset  e hotel Tirana International zhvilloi takimin e radhës Grupi i Punës për Operacionet Detare i NATO-s...Fillon Kursi Bazë i Nënoficerit në specialitetin e Detarisë

28 janar 2020 Në mjediset e Qendrën Stërvitore, Pashaliman, në zbatim të urdhrit të Komandantit të Forcës Detare, më datën 27 janar 2020, filloi...Forca Detare

Misioni dhe Detyrat

Misioni: Sigurimi dhe ruajtja e sovranitetit të hapësirës detare të Republikës së Shqipërisë në bashkëpunim me strukturat e tjera të Forcave të Armatosura, zbatimi i ushtrimit të ligjshmërisë në...Struktura e FD

Forca Detare (FD) përbëhet nga Komanda dhe Shtabi i FD (RU Nr. 2001, Kompania e Mbështetjes së Shtabit (RU Nr. 2002) Flotilja Detare (RU Nr. 2004) Qendra e Vëzhgimit Detar (RU Nr. 2006), Shërbimi...Historiku i FD

Me shpalljen e pavarësisë më 28 nëntor 1912, u bënë përpjekjet e para për organizimin e FD shqiptare nga qeveria e Ismail Qemalit, por fillimi i Luftës së Parë Botërore e ndërpreu këtë angazhim.Në...Komandantët në vite

   -  Kapidan Ahmet Kapidani (1928 - 1939)  -  Kundëradmiral Abdi Mati (1945 - 1957, shtator 1961 - shtator 1973)  -  Kundëradmiral Teme Seiko (1958 - gusht 1960)  -  Kundëradmiral Hito Çako...Foto GaleriaForca Detare në operacionin për eliminimin e ndotjes detare Joint Effort - 16 “Durrës, SAREX – 2015” Emërimi i komandantit të ri të Forcës Detare, gjeneral brigade Ylber Dogjani Foto ndër vite të Forcave Detare Operacion i suksesshëm për asgjësimin e municioneve të mbetura nën ujë Anija amerikane “USS Porter” Mbyllet me sukses Stërvitja Komplekse Ujore “Pashalimani - 2015” Zhvillohen me sukses qitjet bregdetare dhe detare Stërvitja Rajonale “Adrion Livex 2015” Personeli i Forcës Detare dhuron gjak “Lissus” dhe “Iliria” në krye të detyrës gjatë sezonit turistik

KontaktAdresa: Plepa Durrës

Tel/Fax: +355 522 60243

Tel: (512) 1073

E-mail: forca.detare@aaf.mil.al

Shtypi në FA

Të gjithë artikujt


Media SocialeMoti