Të Rejat e Fundit nga FAj

Të gjithë artikujt


Helikopteri Cougar kryen misionin për transport dhe shpërndarje ndihmash ushqimore në fshatin Curraj i Epërm, Tropojë

30.03.2018 Helikopterët e Forcës Ajrore krahas operacioneve të  kërkim - shpëtimit,  operacioneve Ambulancë Ajrore në ndihmë të sëmurëve ose të...Helikopterët e Forcës Ajrore vazhdojnë misionet Ambulancë Ajrore për transportimin e të sëmurëve

28 mars 2018 Edhe gjatë ditës së sotme kanë vijuar misionet e helikopterëve si Ambulancë Ajrore për transportimin e të sëmurëve drejt Qendrës...Helikopteri “Cougar” vazhdon misionin Ambulancë Ajrore për transportimin e të sëmurëve

Në datën 27 mars 2018, helikopteri Cougar, pas marrjes së  njoftimit, u nis drejt fshatit Mërtir, Pukë, për transportimin e tre fëmijëve të sëmurë...Helikopteri “Cougar” kryen me sukses misionin e transportit ajror mjekësor në kushte të vështira meteorologjike

Në datën 23 mars 2018, në zonën e Qafë Thanës,  nga helikopteri Cougar AS 532 AL, u krye me sukses misioni për transportimin ish-ministrit të...Moti i keq shkakton dëme materiale në Repartin Ushtarak 3005, Kuçovë

19 mars 2018Moti i keq që përfshiu vendin tonë gjatë ditës së shtunë ka shkaktuar dëme materiale edhe në Repartin Ushtarak 3005, Kuçovë.  Për...Njësia e Transportit Mjekësor me Helikopter vazhdon misionin në ndihmë të njerëzve në nevojë

01 mars 2018 “Të shpëtojmë çdo jetë në rrezik”, me këtë moto Njësia e Transportit Mjekësor me Helikopter, e cila çdo ditë ndodhet pranë njerëzve...Në Bazën Ajrore Farkë zhvillohen fluturimet në formacion helikopterësh

22 shkurt 2018 Në Bazën Ajrore Farkë, në zbatim të Planit Vjetor të Stërvitjes Ajrore, u zhvilluan fluturimet në formacion helikopterësh,...Njësia e Transportit Mjekësor me Helikopter çdo ditë pranë njerëzve në nevojë

20 shkurt 2018 Njësia e Transportit Mjekësor me Helikopter si pjesë e strukturave operacionale të Bazës Ajrore Farkë në Forcën Ajrore, është një...Në Qendrën Stërvitore të Forcës Ajrore filloi Kursi i Avancuar i Oficerit të Forcës Ajrore (KAO)

19 shkurt 2018 Në Qendrën Stërvitore të Forcës Ajrore, filloi Kursi i Avancuar i Oficerit të Forcës Ajrore (KAO).Për këtë qëllim, në ambientet e...Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura zhvilloi një vizitë njohëse në Bazën Ajrore Kuçovë

Më datën 09 shkurt 2018, Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku, bëri një vizitë njohëse në Bazën Ajrore,...Forca AjroreMisioni dhe Detyrat

Misioni: Sigurimi i kapaciteteve të nevojshme për vëzhgimin dhe kontrollin e sovranitetit të hapësirës ajrore të Republikës së Shqipërisë në bashkëpunim me NATO, mbështetjen...Doktrina e Forcës Ajrore

Doktrina e Forcës Ajrore (DFA-1) është hartuar në përputhje me Kushtetutën dhe ligjet e Republikës së Shqipërisë dhe, si e tillë, është pjesë e misionit dhe e detyrave të...Struktura e FAj

Forca Ajrore (FAj) përbëhet nga Komanda dhe Shtabi i FAj, Baza Ajrore Farkë, Baza Ajrore Kuçovë, Qendra e Vëzhgimit Ajror, Shërbimi Meteorologjik Ushtarak dhe Kompania e...Historiku i FAj

Historiku i Forcës Ajrore, Historiku i edukimit dhe trajnimit të personelit, Baza Ajrore, Farkë, Baza Ajrore, Kuçovë, Qendra e Vëzhgimit Ajror, Shërbimi Meteorologjik Ushtarak,Komandantët në vite

Komandantët e Aviacionit Luftarak Shqiptar, komandantët e Mbrojtjes Kundërajrore, komandantët e Artilerisë Kundërajrore, ata të Forcave të Mbrojtjes Ajrore dhe komandantët e...Dëshmorët

Për të kuptuar më mirë rëndësinë dhe historikun e FAj, duhet t’i referohemi dhe të njohim një pjesë shumë të rëndësishme, dëshmorët e saj, të cilët me trimërinë dhe guximin e...KontaktAdresa: Rinas Tiranë

Tel: +355 (4) 4504698

E-mail: forca.ajrore@aaf.mil.al

Faks: +355 4504700 / 4504701

Shtypi në FA

Të gjithë artikujt


Media SocialeMoti