Armatimet e pajisjet, Komanda Mbështetëse

Roboti EOD i FA është pajisje telekomanduese në distancë që përdoret për çaktivizimin ose asgjësimin e një pajisje të improvizuar nga distanca.

Këto robotë njihen ndryshe si pajisje jetë-shpëtuese për operatorin EOD.

Rregulli bazë dhe më i preferuari përsa i përket çaktivizimit të një IEDD, është zgjidhja e incidentit duke përdorur pajisjen telekomanduese në distancë, ose siç quhet ndryshe roboti EOD.

 

 

Lexo më shumë...

Armatimet e pajisjet, Forca Ajrore

Forca Ajrore ka në përdorim helikopterë të llojeve të ndryshëm si: Helikopteri A-109; Helikopteri AB-205; Helikopteri AB-206; Helikopteri BO-105; Helikopteri COUGAR AS 532 AL; Helikopteri EC-145.

Lexo më shumë...


Media SocialeMoti