Stërvitja e përbashkët “Joint Effort-16”

Në rajonin e Bizës, u zhvillua sot “Dita e Vizitorëve të Shquar” të stërvitjes së përbashkët “Joint Effort-16”. Të pranishëm në këtë aktivitet ishin ministrja e Mbrojtjes, znj. Mimi Kodheli, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo, anëtarët e Komisionit Parlamentar të Sigurisë, komandanti i ushtrisë Amerikane për Evropën, gjeneral leitnant Ben Hodges, Zëvendëskomandanti i Gardës së Neë Jersey-it Gjeneral Brigade Steven Ferrarri, Komandanti i FSK Gjeneral Lejtnant Rrahman Rama, Ambasadori i Britanisë së Madhe, Duncan Norman, Zëvendës ambasadori Amerikan , Komandantët e Forcave si dhe ushtarakë të tjerë të lartë të Forcave të Armatosura të RSH-së.


Lexo më shumë...

FA gatishmëri dhe profesionalizëm në kontributin humanitar ndaj popullsisë civile në emergjencë

Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë, edhe këtë fillim viti, janë angazhuar në ndihmë të popullsisë së rrezikuar nga përmbytjet, të shkaktuara nga reshjet e shumta që kanë pushtuar gjithë vendin.

Ministria e Mbrojtjes, Shtabi i Përgjithshëm dhe gjithë strukturat e Forcave të Armatosura, në bashkëpunim me Emergjencat Civile dhe me pushtetin lokal, po ndjekin situatën e krijuar si rezultat i reshjeve të rëna gjatë orëve të fundit në vendin tonë dhe problematikën e krijuar prej tyre.

 

Lexo më shumë...

Bazo në Galerinë e Nderit të Kolegjit të Luftës të SHBA

Kolegji i Luftës i Ushtrisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës vendos në Galerinë e Nderit të Studentëve Ndërkombëtarë (The USAWC International Fellows Hall of Fame) të diplomuar në këtë kolegj, ushtarakët që mbajnë pozicionet më të larta në Forcat e Armatosura të vendeve të tyre  ose pozicione ekuivalente në organizata shumëkombëshe. Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura të RSH, gjeneralmajor Jeronim Bazo, u diplomua në Kolegjin e Luftës të SHBA duke përfunduar suksesshëm edhe programin “Master” në Studime Strategjike në vitin 2006.

 

Lexo më shumë...

Përfundon Kursi i Lartë për Sigurinë dhe Mbrojtjen

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo, mori pjesë në ceremoninë e përfundimit të Kursit të Lartë për Sigurinë dhe Mbrojtjen. Në ceremoni, e cila u zhvillua në auditoriumin e Ministrisë së Mbrojtjes morën pjesë zëvendësministri i Mbrojtjes z. Petro Koçi gjeneralë, drejtorë dhe ushtarakë të lartë të Ministrisë së Mbrojtjes, Shtabit të Përgjithshëm dhe Forcave të Armatosura.

Të pranishëm ishin gjithashtu ambasadori i Gjermanisë, z. Helmut Hofmann, ambasadori i Turqisë, z. Hidayet Bayraktar, ambasadori i Greqisë, z. Leonidhas Rokanas, atashe ushtarakë të akredituar në vendin tonë etj.

Lexo më shumë...

Kthehet në atdhe "Resolute Support Mission"

U kthye në atdhe kontigjenti i II-të paqeruajtës, në kuadër të misionit RSM (Resolute Support Mission).

Në ceremoninë organizuar në ambientet e pjesës ushtarake të Aeroportit të Rinasit, për pritjen e trupave paqeruajtëse, morën pjesë: zëvendësministri i Mbrojtjes z. Petro Koçi, shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA gjeneralmajor Jeronim Bazo, komandanti i FT gjeneral brigade Nazmi Cahani, komandanti i Forcave Ajrore gjeneral brigade Vladimir Avdija, zëvendësatasheu ushtarak i Republikës së Turqisë në vendin tonë nënkolonel Yurdakul, si dhe përfaqësues nga SHPFA dhe Shtabi i Forcës Tokësore.

Lexo më shumë...

“Saber Junction 2015”

Stërvitja “Saber Junction” e cila u zhvillua përgjatë gjithë muajit prill kishte në objektiv të saj bashkëpunimin dhe ndërveprimin midis Forcave Konvencionale dhe Forcave Speciale në veprime të  përbashkëta ushtarake si dhe sinkronizimin e veprimeve në një spektër të plotë operacional ndërmjet vendeve aleate të NATO për rritjen e mundësive dhe kapaciteteve reale për një reagim të shpejtë ndaj sfidave aktuale, kërcënimeve dhe rreziqeve që paraqiten sot në botë.

 

Lexo më shumë...

“Durrës, SAREX - 2015”

Në rajonin e Kepit të Palit u zhvillua stërvitja “Durrës, SAREX - 2015” me  personel dhe mjete të Forcës Detare, Forcës Ajrore, Antikondrabandës Detare, Policisë Kufitare dhe të Emigracionit në Durrës, Qendra Operacionale Ndërinstitucionale Detare (QNOD) dhe Inspektoratit të Peshkimit.

Stërvitjen “Durrës, SAREX - 2015”, e ndoqi nga afër shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo, komandanti i Forcës Detare, gjeneral brigade Ylber Dogjani, komandanti i Forcës Ajrore, gjeneral brigade Vladimir Avdiaj, ushtarakë të lartë të MM e SHP, përfaqësues të institucioneve që kishin pjesëmarrës në stërvitje si dhe pjesëmarrës të seminarit për kërkim - shpëtimin të realizuar në Tiranë nga qendra RACVIAC, etj.

Lexo më shumë...

Gjeneralmajor Bazo merr pjesë në përfundimin e stërvitjes ujore të Batalionit të Forcave Speciale

Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FA, gjeneralmajor Jeronim Bazo, ishte paraditen e sotme në rajonin e Bazës Detare të Pashalimanit, ku mori pjesë në ceremoninë e përfundimit të stërvitjes ujore të zhvilluar nga Batalioni i Forcave Speciale (bfs) të Forcës Tokësore.
 
“Stërvitja zhvillohet në kushte sa më reale, për tu përgatitur më së miri për situatat e vështira me të cilat përballeni.

Ju përgëzoj për këtë stërvitje në kushte të detit. Është një sakrificë sublime, një vlerë e shtuar për efektivat tanë...”, është shprehur ndër të tjera gjeneral Bazo.

Lexo më shumë...Media SocialeMoti