• 22 nëntor 2021

    Në ambientet e Batalionit I dhe të Batalionit III të Këmbësorisë të Forcës Tokësore, u zhvillua ceremonia e përfundimit të Kursit të Stërvitjes Individuale Bazë.

    Kursi, i cili filloi në datën 16 shtator, u zhvillua në ambientet dhe poligonet stërvitore nga efektivët e këtyre batalioneve. Në këtë kurs u trajnuan 67 rekrutë të rinj, ku një pjesë e konsiderueshme do të jenë pjesë e strukturës së Forcës Tokësore.

  • 12 nëntor 2021

    Ka përfunduar me sukses stërvitja e përbashkët e forcave speciale shqiptare dhe atyre britanike, që u zhvillua në periudhën 25 tetor deri më 12 nëntor 2021 në rajonet Zall-Herr, Bizë dhe Kepi i Palit. Stërvitja u zhvillua në kuadër të bashkëpunimit me Britaninë e Madhe për vitin 2021. Qëllimi i kësaj stërvitjeje ishte testimi i kapaciteteve taktike të Regjimentit të Operacioneve Speciale dhe në mënyrë të veçantë të Grupit Special të Operacioneve Tokësore (SOLGT), integrimi i reparteve dhe nënreparteve të ROS për të arritur ndërveprueshmërinë me njësitë speciale të Brigadës së Operacioneve Speciale të Mbretërisë së Bashkuar.

     

Të Rejat e Fundit nga FT

Të gjithë artikujt


Batalioni II i Këmbësorisë zhvillon me sukses stërvitjen “Puma 21-01”

11 nëntor 2021 Në zbatim të plan - kalendarit të stërvitjeve të Forcës Tokësore për vitin 2021, b2k i Forcës Tokësore po zhvillon stërvitjen e...Forca Tokësore mirëpret ekspertë të Gardës Kombëtare të New Jersey, SHBA

03 nëntor 2021 Në kuadër të Planit të Bashkëpunimit dy palësh ndërmjet Forcës Tokësore dhe Gardës Kombëtare të New Jersey (New Jersey National...Stërvitjen e përbashkët të koduar “Strong Eagle 3”

Regjimenti i Operacioneve Speciale (ROS) i FT dhe palën britanike, po zhvillojnë stërvitjen e përbashkët të koduar “Strong Eagle 3”. Kjo stërvitje...Batalioni II i Këmbësorisë zhvillon me sukses stërvitjen “Luani 21-01” dhe “Kobra 21-01”.

20 tetor 2021 Në zbatim të plan - kalendarit të stërvitjeve të Forcës Tokësore për vitin 2021, Batalioni II i Këmbësorisë i Forcës Tokësore...Gjeneralmajor prof.asoc. Bajram Begaj, në ceremoninë e 23 - Vjetorit të Krijimit të Batalionit të Forcave Speciale

18 teetor 2021 Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneralmajor prof. asoc. Bajram Begaj, i shoqëruar edhe nga komandanti i Komandës së...Efektivë të Forcës Ajrore marrin pjesë në aktivitetin "Maratona e Tiranës - 2021"

17 tetor 2021 Sot, efektivë të Forcës Ajrore u bënë pjesë e aktivitetit “Maratona e Tiranës – 2021”, organizuar nga Bashkia e Tiranës. Ushtarë,...Mesazh urimi i komandantit të FT, gjeneral brigade Arben Kingji në 23 - Vjetorin e Krijimit të Batalionit të Forcave Speciale

16 tetor 2021 Komandanti i Forcës Tokësore, gjeneral brigade Arben Kingji, me anë të një mesazhi ka uruar efektivët e batalionin e Forcave...Efektivat e Forcës Tokësore në operacionin për pastrimin nga hot-spotet në Poligonin Jubë, Sukth, Durrës

05 tetor 2021 Në kuadër të zhvillimit të operacionit për pastrimin nga municionet e paplasura në hotspotin e Jubë-Sukthit, Durrës, në periudhën...Zhvillohet ceremonia e gradimeve të personelit oficer dhe nënoficer të Forcës Tokësore

04 tetor 2021 Në mjediset e Komandës së Forcës Tokësore në garnizonin e Zall-Herrit, u zhvillua ceremonia e gradimeve të personelit të Forcës...Forca Tokësore zhvillon me sukses stërvitjen “Mnela ‘21”

29 shtator 2021           Në zbatim të plan - kalendarit të stërvitjeve të Forcës Tokësore për vitin 2021, efektivët e Batalionit I të...Forca TokësoreMisioni dhe Detyrat

Misioni: Sigurimi dhe mbajtja në gatishmëri e kapaciteteve të nevojshme operacionale për ruajtjen dhe mbrojtjen e pavarësisë, sovranitetit dhe tërësisë territoriale të Republikës së Shqipërisë në...Struktura e FT

Forca Tokësore ka në strukturën e saj, Komandën dhe Shtabin e FT si dhe repartet e nënrepartet me të cilat bën të mundur realizimin e misionit të saj. Komanda dhe Shtabi Batalioni i Mbështetjes me...Historiku i FT

Forca Tokësore është njësi prioritare në strukturën e Forcave të Armatosura. Forca Tokësore u krijua më datë 29 gusht 2000, duke përfshirë në radhët e saj njësi dhe reparte me traditë me një...KontaktAdresa: Zall - Herr, Tiranë

Tel: +355 56 44 0253

+355 56 44

Tel: (511) 1009

E-mail: pajtim.braha@aaf.mil.al

Shtypi në FA

Të gjithë artikujt


Media SocialeMoti