Të Rejat e Fundit nga FD

Të gjithë artikujt

Kontigjenti i njëmbëdhjetë dhe anija Butrinti përcillen për në detin Egje

11 Janar 2019 Në Bazën Detare Pashaliman Vlorë, u zhvillua ceremonia e përcjelljes së kontingjentit të XI dhe anijes Butrinti P-134 për në...Kremtohet 93 - Vjetori i Forcës Detare shqiptare

26 dhjetor 2018 Në Komandën e Forcës Detare, Plepa, Durrës, u festua 93 - Vjetori i Krijimit të Flotës Luftarake Detare. Në këtë ceremoni morën...Forca Detare bën bilancin vjetor

17 dhjetor 2018 Paraditen e datës 17 dhjetor, në Komandën e Forcës Detare u zhvillua analiza për realizimin e detyrave dhe objektivave të vitit...Komandanti i Grupit të Anijeve SNMG2 vizitë në Komandën e Forcës Detare

3 dhjetor 2018 Sot paradite komandanti i Grupit të Anijeve TU.01, pjesë e Grupit Detar të Gatshëm të NATO (SNMG2) kapiten i rangut I, Torsten...Anija Lissus e Forcës Detare shqiptare merr pjesë në dy operacione shpëtimi të njëpasnjëshme në detin Egje

03 dhjetor 2013 Anija “Lissus” e Forcës Detare shqiptare, e cila është pjesë e operacionit “Sea Guardian” në detin Egje, në harkun kohor të 13...Fregata turke TCG Oruçreis (F-245) vizitë në Portin e Durrësit

27 nëntor 2018 Në kuadër të bashkëpunimit dypalësh me Turqinë, mbërriti në Portin e Durrësit fregata turke TCG Oruçreis (F-245), e cila do të...Në Qendrën Stërvitore të Forcës Detare filloi Kursi Stërvitja Individuale e Avancuar specialiteti Detari

27 nëntor 2018 Në mjediset e Garnizonit të Pashalimanit u zhvillua ceremonia e fillimit të Kursit Stërvitja Individuale e Avancuar specialiteti...Forca Detare ditë të hapur për të rinjtë

19 nëntor 2018 Nxënës të shkollave të mesme të Tiranës dhe të Durrësit zhvilluan një vizitë në Rojen Bregdetare Butrinti. Kjo ditë është...Deputetët e Komisionit të Sigurisë vizitojnë Komandën e Forcave Detare

30 tetor 2018 Në Komandën e Forcës Detare, Durrës deputetë të Komisionit për Sigurinë Kombëtare zhvilluan një vizitë. Fillimisht u pritën nga...Në Qendrën Stërvitore të Forcës Detare filloi Kursi Bazë i Oficerit

29 tetor 2018 Në mjediset e Garnizonit të Pashalimanit, u zhvillua  ceremonia e fillimit të Kursit Bazë të Oficerit të Forcës detare. Në ceremoni...Forca Detare

Misioni dhe Detyrat

Misioni: Sigurimi dhe ruajtja e sovranitetit të hapësirës detare të Republikës së Shqipërisë në bashkëpunim me strukturat e tjera të Forcave të Armatosura, zbatimi i ushtrimit të ligjshmërisë në...Struktura e FD

Forca Detare (FD) përbëhet nga Komanda dhe Shtabi i FD (RU Nr. 2001, Kompania e Mbështetjes së Shtabit (RU Nr. 2002) Flotilja Detare (RU Nr. 2004) Qendra e Vëzhgimit Detar (RU Nr. 2006), Shërbimi...Historiku i FD

Me shpalljen e pavarësisë më 28 nëntor 1912, u bënë përpjekjet e para për organizimin e FD shqiptare nga qeveria e Ismail Qemalit, por fillimi i Luftës së Parë Botërore e ndërpreu këtë angazhim.Në...Komandantët në vite

   -  Kapidan Ahmet Kapidani (1928 - 1939)  -  Kundëradmiral Abdi Mati (1945 - 1957, shtator 1961 - shtator 1973)  -  Kundëradmiral Teme Seiko (1958 - gusht 1960)  -  Kundëradmiral Hito Çako...Foto GaleriaForca Detare në operacionin për eliminimin e ndotjes detare Joint Effort - 16 “Durrës, SAREX – 2015” Emërimi i komandantit të ri të Forcës Detare, gjeneral brigade Ylber Dogjani Foto ndër vite të Forcave Detare Operacion i suksesshëm për asgjësimin e municioneve të mbetura nën ujë Anija amerikane “USS Porter” Mbyllet me sukses Stërvitja Komplekse Ujore “Pashalimani - 2015” Zhvillohen me sukses qitjet bregdetare dhe detare Stërvitja Rajonale “Adrion Livex 2015” Personeli i Forcës Detare dhuron gjak “Lissus” dhe “Iliria” në krye të detyrës gjatë sezonit turistik

KontaktAdresa: Plepa Durrës

Tel/Fax: +355 522 60243

Tel: (512) 1073

E-mail: forca.detare@aaf.mil.al

Shtypi në FA

Të gjithë artikujt


Media SocialeMoti