• 10 tetor 2019

  Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH, gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku zhvilloi një vizitë në Qendrën e Kontroll - Raportimit (QKR) të Forcës Ajrore.

  Qëllimi i vizitës ishte ndjekja e stërvitjes “Tango Scramble”, e cila zhvillohet në kuadër të realizimit të misionit të policimit ajror, në hapësirën ajrore të Republikës së Shqipërisë, në bashkëpunim me CAOC – Torrejon, Spanjë.

  Në fluturimin stërvitor “Tango Scramble”, morën pjesë 3 avionë ushtarakë Tip M-2000 të NATO-s.

 • 24 shtator 2019

  Në Komandën e Forcës Ajrore, zëvendësshefi i Shtabit të Përgjithshëm, gjeneral brigade Manushaqe Shehu, zhvilloi një takim pune me personelin gra dhe vajza (ushtarak dhe civil) të strukturave vartëse të Forcës Ajrore. Qëllimi i takimit ishte njohja me Planin e Veprimit Kombëtar dhe të Ministrisë së Mbrojtjes për zbatimin e rezolutës 1325 të OKB “Për gruan, Paqen dhe Sigurinë”.

  Në këtë takim gjeneral brigade Manushaqe Shehu u shoqërua nga zëvendëskomandanti i Forcës Ajrore, kolonel Editson Zarka.

  Gjeneral brigade Shehu gjatë fjalës së saj, pasi falënderoi pjesëmarrëset në këtë takim vuri theksin në rëndësinë që ka roli i gruas në Forcat e Armatosura: “Gratë janë një forcë e konsiderueshme dhe aset i çmuar për rolin dhe vendin që kanë në realizimin e misionit të Forcave të Armatosura.  Jeni ju që me kontributin tuaj merrni pjesë dhe shërbeni në misione të rëndësishme siç është ai i OKB-së (Sudan), si dhe në misione të tjera të rëndësishme përkrah aleatëve tanë në NATO”.

Të Rejat e Fundit nga FAj

Të gjithë artikujt


Forca Ajrore në ndihmë të komunitetit

20 shtator 2019 Bashkëpunimi me komunitetin është një traditë në radhët e Forcës Ajrore, ku në shumë raste të ndryshme efektivët kanë ndihmuar në...Në Bazën Ajrore Farkë zhvillohet aktiviteti “Medical Course”

19 shtator 2019 Në Bazën Ajrore Farkë u zhvillua aktiviteti  “Medical Course” (kursi mjekësor) nga një ekip i Forcës Ajrore të Shteteve të...Në Bazën Ajrore Farkë përfundon trajnimi “Aviation Safety Management Multinational Course”

13 shtator 2019 Në kuadër të bashkëpunimit me ODC për vitin 2019 dhe vijimin e asistencës ndaj Forcës Ajrore shqiptare, në periudhën 04 - 13...Në Forcën Ajrore zhvillohet aktiviteti “Senior NCO Development”

12 shtator 2019 Në kuadër të bashkëpunimit dypalësh ndërmjet Forcave të Armatosura të RSH dhe Forcave të Armatosura të SHBA, në Forcën Ajrore u...Në Forcën Ajrore u zhvillua ceremonia e gradimit për oficer dhe nënoficer

04 shtator 2019 Në ambientet e Komandës së Forcës Ajrore u zhvillua një ceremoni e veçantë për personelin oficer dhe nënoficer, me rastin e ...Zëvendëskomandanti i Forcës Ajrore kolonel Editson Zarka priti në takim atashetë ushtarakë të Republikës Federale të Gjermanisë

23 Gusht 2019 Zëvendëskomandanti i Forcës Ajrore kolonel Editson Zarka priti në një takim kortezie ish atasheun ushtarak të Republikës Federale të...Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura zhvilloi një vizitë njohëse në Shërbimin Meteorologjik Ushtarak të Forcave të Armatosura

22 gusht 2019 Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të FARSH gjeneral brigade Bardhyl Kollçaku zhvilloi një vizitë njohëse në Shërbimin Meteorologjik...Forca Ajrore mbështet veprimet aeroportuale për përpunimin logjistik për avionin Tip C-130 J

21 gusht 2019 Forca Ajrore në kuadër të realizimit të një prej detyrave të misionit të saj si “Host Nation Support” kreu procedurat mbështetëse...Në hapësirën ajrore të Republikës së Shqipërisë u zhvillua fluturimi stërvitor “Tango Scramble”

Në kuadër të realizimit të misionit të Policimit Ajror, në hapësirën ajrore të Republikës së Shqipërisë, më datë 20.08.2019, në bashkëpunim ...Pilotët dhe teknikët e FAj përfundojnë trajnimin për familjarizimin me procedurat e përdorimit të helikopterëve “Black Hawk”.

08 gusht 2019 Në periudhën 14 korrik  - 8 gusht 2019, pilotët dhe teknikët e Forcës Ajrore Shqiptare, zhvilluan trajnimin me Gardën Kombëtare të...Forca AjroreMisioni dhe Detyrat

Misioni: Sigurimi i kapaciteteve të nevojshme për vëzhgimin dhe kontrollin e sovranitetit të hapësirës ajrore të Republikës së Shqipërisë në bashkëpunim me NATO, mbështetjen...Doktrina e Forcës Ajrore

Doktrina e Forcës Ajrore (DFA-1) është hartuar në përputhje me Kushtetutën dhe ligjet e Republikës së Shqipërisë dhe, si e tillë, është pjesë e misionit dhe e detyrave të...Struktura e FAj

Forca Ajrore (FAj) përbëhet nga Komanda dhe Shtabi i FAj, Baza Ajrore Farkë, Baza Ajrore Kuçovë, Qendra e Vëzhgimit Ajror, Shërbimi Meteorologjik Ushtarak dhe Kompania e...Historiku i FAj

Historiku i Forcës Ajrore, Historiku i edukimit dhe trajnimit të personelit, Baza Ajrore, Farkë, Baza Ajrore, Kuçovë, Qendra e Vëzhgimit Ajror, Shërbimi Meteorologjik Ushtarak,Komandantët në vite

Komandantët e Aviacionit Luftarak Shqiptar, komandantët e Mbrojtjes Kundërajrore, komandantët e Artilerisë Kundërajrore, ata të Forcave të Mbrojtjes Ajrore dhe komandantët e...Dëshmorët

Për të kuptuar më mirë rëndësinë dhe historikun e FAj, duhet t’i referohemi dhe të njohim një pjesë shumë të rëndësishme, dëshmorët e saj, të cilët me trimërinë dhe guximin e...KontaktAdresa: Rinas Tiranë

Tel: +355 (4) 4504698

E-mail: forca.ajrore@aaf.mil.al

Faks: +355 4504700 / 4504701

Shtypi në FA

Të gjithë artikujt

Media SocialeMoti