Exercise and ActivitiesDelegacioni i Gardës Kombëtare të New Jersey, takim pune në Forcën Ajrore për rolin e nënoficerit

15 maj 2013  Në kuadër të promovimit të nënoficerit më të mirë të vitit në Forcat e Armatosura, më datë 15 maj 2013, në Komandën e Forcës Ajrore...Personeli i Forcës Ajrore - angazhim maksimal në zbatim të projektit “Për sistemimin dhe menaxhimin e hapësirave të blerta”

14 maj 2013  Në zbatim të urdhrit të Ministrit të Mbrojtjes “Për sistemimin dhe menaxhimin e hapësirave të blerta në strukturat e MM dhe Forcave...Homazh “Dëshmorëve të Aviacionit”

05 maj 2013 Më datë 5 maj 2013, në nderim të jetës, veprës dhe sakrificës së pilotëve dhe teknikëve të aviacionit, zhvilloi homazhe në varrezat e...62-vjetori i krijimit të aviacionit shqiptar

29 prill 2013Më datë 27 prill 2013, ora 10:00, në ambientet e Bazës Ajrore Kuçovë u zhvillua aktiviteti “Ditë e Hapur” me rastin e 62-vjetorit të...Mbërrin helikopteri i dytë “Cougar”

Më datën 25 prill 2013 në orën 19:00 në ambjentet e Komandës së Forcës Ajrore u zhvillua ceremonia e pritjes së helikopterit të dytë COUGAR, i...Pilotët shqiptarë marrin pjesë në një operacion të vërtetë kërkim - shpëtimi në Angli

26 prill 2013Ekuipazhi i helikopterit tip “Grifin” i njësisë trajnuese të kërkim – shpëtimit të Forcave Ajrore Mbretërore Britanike, realizoi në...Vizitë pune e ekspertëve të Zyrës së Programit të Komandim-Kontrollit Ajror në Forcën Ajrore

25 mars 2013Në datën 21 mars 2013 në ambientet e Komandës së Forcës Ajrore  zhvilloi një vizitë pune një ekip ekspertësh nga Zyra e Programit të...Stërvitje SAR

Stërvitjet SAR kanë qenë ndër stërvitjet më të rëndësishme të zhvilluara dhe komanduara nga Forca Ajrore. Këto stërvitje kanë pasur si qëllim...Stërvitje të përbashkëta

Stërvitje të përbashkëta në kuadër të A-3, NATO, PfPAir ForceMission and Tasks

Mission: Ensure necessary capacities for monitoring and surveillance of the airspace sovereignty of the Republic of Albania in cooperation with NATO, support of non-combat military operations,...Air Force structure

The Air Force consists of the Air Force Command and Staff, Farka Air Base, Kuçova Air Base, Air Surveillance Centre, Military Meteorological Service and Air Force Support Company. Farka Air Base...Air Force History

Air Force History History of the Personnel Training and Education, Farka Air Base, Air Base Kuçove, History of Air Surveillance Centre, Military Meteorological Service,  Dëshmorët

Për të kuptuar më mirë rëndësinë dhe historikun e FAj, duhet t’i referohemi dhe të njohim një pjesë shumë të rëndësishme, dëshmorët e saj, të cilët me trimërinë dhe guximin e tyre kanë luftuar për...ContactAddress: Rinas, Tirana

Tel: +355 4224147

E-mail: forca.ajrore@aaf.mil.al

Fax: +355 4224147

AF Press

All Articles


Social Mediavar __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(c, s);})();