• 15 shkurt 2018

    Ekspertët e Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK) në bashkëpunim me efektivat e kompanisë së urave të Batalionit të Xhenios (bXh) të Komandës Mbështetëse (KM) falë përkushtimit dhe punës së palodhur përfundojnë me sukses ndërtimin e urës “Mabey-Johnson” për banorët e fshatit Zëmblak të njësisë administrative Pojan, të bashkisë Maliq.

    Në përfundimin e punimeve të ndërtimit të kësaj ure, ishte e pranishme ministrja e Mbrojtjes znj. Olta Xhaçka, e cila shoqërohej nga zëvendësministri i Mbrojtjes së Kosovës z. Burim Ramadani, shefi i Shtabit të Përgjithshëm gjeneral brigade Bardhyl Kollcaku, komandanti i Komandës Mbështetëse kolonel Gaspër Lala, prefekti i Qarkut të Korçës z. Dhori Spirollari , si dhe nje delegacion nga Kosova i kryesuar nga komandanti i FSK gjenerallejtënant Rrahman Rama.

  • 04 Janar 2018

    Situata kërcënuese nga kushtet atmosferike,  prezente pothuajse në të gjithë territorin e vendit tonë  solli edhe angazhimin  e të gjitha strukturave  të Komandës Mbështetëse, shtabeve dhe nënreparteve të specializuara  për ndërhyrje në situata të tilla. Kushtet e këqija atmosferike, nga reshjet e dendura të shiut prej dy  ditësh kërkuan ndërhyrjen urgjente  të strukturave të kërkim shpëtimit me gomone e motopompa duke luftuar me ujerat kërcënues për jetën e banoreve, bagëtive, banesave, nënstacioneve elektrike e bizneseve. Në qarkun e Fierit dhe të Vlorës.
    Mjetet e batalionit të transportit në mundësimin e evakuimit të banoreve, bagëtive  nga zonat e përcaktuara  me rrezikshmëri të lartë për tu përmbytur. Mjetet e rënda të xhenios të angazhuara në përforcimin e argjinaturave të lumenjve  dhe rezervuarve dhe  në përmirësimin e infrastrukturës rrugore të  dëmtuar nga  ujërat e rrëmbyera.

Të Rejat e Fundit nga KM

Të gjithë artikujt



Në Komandën Mbështetëse u zhvillua ceremonia e dorëzimit të kontigjentit të ndihmave nga Ambasada Amerikane

30 Janar 2018 Në ambientet e Komandës Mbështetëse u zhvillua sot një ceremoni e veçantë me rastin e dorëzimit të kontigjentit të ndihmave nga...



Batalioni i Xhenios feston 97 - vjetorin e krijimit të tij

22 janar 2017 Në ambientet e Batalionit të Xhenios (bxh) është zhvilluar një ceremoni e veçantë me rastin e 97 - vjetorit e krijimit të Armës së...



Atashetë Ushtarakë të SHBA vizitojnë Komandën Mbështetëse

11 janar 2018Atasheu ushtarak i SHBA, kapiten i Rangut të II-të Samuel G. Wartell, i cili plotësoi misionin e tij në këtë detyrë në vendin tonë,...



Strukturat e Komandës Mbështetëse në këtë prag festash të angazhuara maksimalisht në mbështetje të FA dhe komunitetit

22 Dhjetor 2017Forcat dhe mjetet e Komandës Mbështetëse edhe pse në prag festash prej ditësh po punojnë në përmbushjen e detyrimeve të fazës së...



Strukturat e Komandës Mbështetëse në terren për një ambient të pastër

27 dhjetor 2017 Në kuadër të nismës së Ministrisë Turizmit dhe Mjedisit për pastrimin e qytetit të Krujës dhe aksit rrugor Krujë – Rinas nga...



Kontingjenti i parë EOD në Letoni në kuadër të Misionit të Prezencës së Përparuar (enhanced Forward Presence) eFP të Natos kthehet në atdhe

22 dhjetor 2017 Në ambientet e Komandës Mbështetëse, u organizua një ceremoni e veçantë e kthimit në atdhe të Kontingjentit I EOD në kuadër të...



Komanda Mbështetëse zhvillon analizën vjetore për vitin 2017

21 dhjetor 2017 Në ambientet e Komandës Mbështetëse u zhvillua analiza vjetore për punën e kryer nga kjo strukturë gjatë vitit 2017. Të pranishëm...



Ceremoni e veçantë falënderimi në Komandën Mbështetëse

15 dhjetor 2017 Në ambientet e Komandës Mbështetëse u zhvillua sot një ceremoni e veçantë  falënderimi për donatorët evropianë dhe ata fqinj, që...



Angazhim i strukturave të Komandës Mbështetëse në shpërndarjen e ndihmave humanitare për banorët e dëmtuar nga përmbytja

14 dhjetor 2017 Forcat dhe mjetet e Komandës Mbështetëse prej ditësh po punojnë në përmbushjen e detyrimeve të fazës së dytë të operacionit të...



Përfaqësues nga Ministria e Mbrojtjes së Malit Zi vizituan Komandën Mbështetëse

13 dhjetor 2017 Në kuadër të bashkëpunimit midis Ministrisë së Mbrojtjes së Shqipërisë dhe Ministrisë Mbrojtjes Malit të Zi për vitin 2017,...



Komanda Mbështetëse



Misioni dhe Detyrat

Misioni: Sigurimi i kapaciteteve për mbështetjen me logjistikë, infrastrukturë, shërbim shëndetësor dhe shërbime të tjera të FA në interes të plotësimit të misionit të tyre kushtetues si dhe...



Struktura e Komandës Mbështetëse

- Komanda dhe Shtabi Dega e personelit (G1)Dega e zbulimit (G2)Dega e operacioneve (G3)Dega e logjistikës (G4)Dega e planifikimit (G5)Dega e ndërlidhjes (G6)Dega e bashkëpunimit civilo - ushtarak...



Historiku i KM

- 14 nëntor 1947 - Krijimi i Depos Qendrore të Intendencës. - 1948 - Depoja Qendrore e Intendencës emërtohet Magazinat Qendrore të Ushtrisë. - 1949 - Magazinat Qendrore të Ushtrisë, emërtohen...







Foto Galeria



Batalioni i Mbështetjes Rajonale KM në Joint Effort-16 KM kontribuese në operacionin për pastrimin e bregdetit shqiptar Toga e Mbështetjes në Fushim Ministrja Kodheli viziton KM KM e angazhuar në emergjencat civile MM ndihmon me materiale logjistike Komunën Novoselë në Vlorë

Kontakt



Adresa: Vaqarr, Tiranë

Tel: +355 0674062247+355

E-mail: km@aaf.mil.al

Shtypi në FA

Të gjithë artikujt






Media Sociale



Moti